Els Alocs, les Franciscanes i el Pérez Sala pioneres a Vilassar de Mar del projecte “Plàstics Via Fora”

 

 

Els Alocs, les Franciscanes i el Pérez Sala són les tres escoles del nostre municipi que s’han apuntat (i seran pioneres) en el projecte Plàstics Via Fora. Una iniciativa de l’Escola Natura del Corredor que, des de dilluns i fins al pròxim 29 de setembre, proposa un munt d’activitats en el marc del projecte de sensibilització ambiental per la prevenció de l’ús dels plàstics d’un sol ús.

Ho faran nens i nenes de cinquè de Primària que elaboraran, en acabar, el seu propi informe.
Monste Masclans, responsable de l’Escola de Natura del Corredor, ha dibuixat al “Crònica” les línies mestres del “Plàstics Via Fora“. Un programa de conscienciació ambiental per reduir els plàstics d’un sol ús.

Activitats i tallers esperen els nens i nenes de cinquè de Primària. Cada escola, cada centre tria les propostes que més s’adapten al seu currículum.

Especialment, es vol incidir des del programa, en els botiguers i botigueres. Aspectes com vendre a granel o possibilitar l’ús de carmanyoles per endur-se a casa, per exemple, la carn o el peix.
I, és clar, de retruc conscienciació a les famílies. Nens i nenes faran una auditoria de la qual se’n podrà extreure valuosa informació de l’ús que fem dels plàstics. Es tracta de treballar amb les futures generacions.

Estarem, des d’aquesta casa, des de Vilassar Ràdio, ben atents a les conclusions que ens explicaran des dels Alocs, el Pérez Sala i les Franciscanes. Aquest és un projecte que s’estrena, pioner. A més dels tres centres de Vilassar de Mar es farà, també, a Cabrils i a Arenys de Mar.