1239 nois i noies tornen avui a omplir les aules dels instituts de Vilassar de Mar

 

 

Si dilluns arrencava l’alumnat d’Infantil i Primària el curs, un total de 1.658 nens i nenes, avui ha arribat el torn per als més grans. Ha començat la campanya 20222023 per als nois i noies de l’ESO, Batxillerat i FP. Volem saber com ha anat aquest primer dia. Per això, hem visitat els dos instituts de Vilassar de Mar. El Pere Ribot i el Vilatzara. Són un total de 1.239 els que han tornat avui a les aules.

Ens hem aturat en el nostre informatiu, primer, a l’Institut Pere Ribot. La seva directora, Marta Pons, explica que el curs ha arrencat sense incidències. Normalitat, presentacions i classe normal. 462 alumnes.


Han hagut de córrer. Començar una setmana abans fa que tot estigui molt més comprimit. Encara falten per incorporar-se, a hores d’ara, dos docents.

I, és clar, una de les novetats és el canvi curricular. En principi, cal parar especial atenció, segons assenyala Pons, a Primer de Batxillerat. Hi ha una franja que tenen fins a sis matèries entre modalitat i optatives per complementar el currículum obligatori amb altres matèries que no són de la seva modalitat, però són transversals i permeten ampliar coneixements en l’àmbit cultural, personal i professional.

Curs sense restriccions Covid. Ara bé amb objectius, pel que fa al Pere Ribot, perfectament definits. Amb especial cura a la participació de l’alumnat.

Marta Pons ha explicat, també, que, durant aquest estiu, no s’han fet obres destacades al Pere Ribot.

Travessem Vilassar de Mar per entrar al Vilatzara. Un total de 777 nois i noies ja són a les aules. Ens espera Marc Vilanova, director del Vilatzara. Entrada esglaonada, acollida (ahir) del primer de l’ESO i absoluta normalitat més enllà d’alguna taula que els ha ballat.

I és que arrencar una setmana abans, tots els directors i directores coincideixen, ha estat complicat

Un altre aspecte el canvi curricular. Pla lector de Primer i Segon de l’ESO, però el salt serà més brusc al Batxillerat. Divuit optatives és complex a nivell organitzatiu

Finalment, Vilanova resumeix el doble objectiu que s’ha fixat el Vilatzara per aquest curs. Aprenentatge de l’alumnat més enllà de les 4 parets de l’aula i anar-se adaptant als nous canvis

Per tant, a Vilassar de Mar, i segons les dades que hem recollit dels propis centre escolars hi ha, ara mateix, 2.897 nens i nenes entre les cinc escoles i els dos instituts.