El PSC es compromet a no pujar impostos i vetllar per un pressupost realista

Vilassar Ràdio, fa, aquests dies, ronda d’entrevistes a les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les municipals del 28 de maig a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.Rigorós ordre de menys a més vots en les darreres eleccions municipals.

La segona ronda se centra en Urbanisme, Habitatge, Economia, Medi Ambient, Governació, Participació i Comunicació.

Torn per a Isaac García-Oses, candidat del PSC.

Entrem en matèria en aquest segon bloc. Habitatge. Per a García-Oses és dramàtic, diu, veure com vilassarencs i vilassarenques es veuen obligats a deixar el nostre municipi i marxar perquè no poden pagar els preus dels pisos. Denuncia que l’Ajuntament ha fet molt poc en aquesta matèria en els darrers anys. Creu, el líder de la formació de la rosa, que serà el gran cavall de batalla de tots, absolutament, tots els partits.

Des del PSC proposen que cal fomentar un pacte local d’habitatge que vagi més enllà d’una legislatura. Ha explicat que a La Muralla i a Can Vives es pot desenvolupar habitatge públic; també proposen que s’identifiquin els habitatges buits, i que es donin determinats  incentius als propietaris que tenen habitatges tancats perquè els posin al mercat de lloguer. També volen que es vetlli perquè es compleixin els terminis i les fases del Pla Local d’Habitatge.

Economia: pressupost realista del nostre consistori i no augmentar els impostos són els eixos del PSC per atacar el capítol econòmic. El PSC es compromet a un control rigorós de la despesa.

Vigilants, assegura que serà Isaac García-Oses amb el nou contracte de recollida de residus i neteja. Paraules clau? Economia circular i transició energètica en els equipaments municipals. Ha explicat que aposten molt per l’energia de biomassa i ha subratllat que Vilassar de Mar compleix les condicions com per tenir una caldera de biomassa.

Per al PSC, la Seguretat és un dret fonamental. S’ha de multiplicar la figura de la Policia de Barri, la promoció de la participació ciutadana en les tasques de protecció civil a través del voluntariat, el reforçament de la figura de l’Agent Cívic   i la implementació, de càmeres intel·ligents en determinats llocs per controlar l’incompliment de les ordenances dels vehicles i amb finalitats dissuasòries de possibles delictes.

Quant a Participació Ciutadana,García-Oses argumenta que s’ha de seguir desenvolupant aquest mecanisme democràtic. Això sí, per exemple, en el cas dels Pressupostos participatius exigeix que sigui molt més fàcil, per vilassarencs i vilassarenques, presentar les seves propostes.Aposten per implementar i desenvolupar la figura d’un Síndic Municipal, que seria el referent perquè la ciutadania pogués presentar-li les seves queixes. El Síndic s’encarregaria de la seva tramitació de les queixes a l’administració corresponent.

Urbanisme és una altra gran àrea. Per a Isaac García-Oses cal que ens preguntem, tots i totes, quin model de poble volem.Ha manifestat que s’hauria de reurbanitzar la Plaça del Barato i ha afegit que cal desenvolupar Can Vives i decidir com s’accedirà a Can Vives quan estigui urbanitzada.   Proposen, entre altres mesures,  el soterrament de les xarxes de subministrament de llum i telèfon, la revisió d’ordenances urbanístiques en matèria mediambiental, de protecció de soroll, d’usos i activitat del sòl públic, d’accessibilitat, en mobilitat.

Altres propostes són apostar per un arbrat autòcton i recuperar i millorar els accessos a la platja. Sembla, diu el líder de la formació de la rosa de Vilassar de Mar, que vivim d’esquena al mar.

En el darrer capítol, el de Comunicació, García-Oses proposa la figura de la Regidoria de Barri