El Mercat de Flor reobre les seves portes amb horari limitat i amb mesures especials de protecció contra el coronavirus

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ubicat a Vilassar de Mar, ha reobert des del passat dilluns 27 d’abril les portes de la Venda Directa, després d’haver rebut l’autorització formal de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Vilassar de Mar i acollint-se a les directrius específiques del Pla PROCICAT. Reobren només els dilluns, els dimecres i els divendres en horari reduit de 9h a 13h i amb mesures especials de protecció contra la covid 19.

La Venda Directa es va omplir dilluns passat 27 d’abril de gran activitat de productors, majoristes i molts floristes, que tot i tenir les botigues tancades en compliment de l’Estat d’Alarma, lluiten pels seus negocis afrontant la campanya del Dia de la Mare des del confinament, atenent encàrrecs online o per telèfon i repartint a domicili. La majoria de parades del Mercat, més de cent, van muntar dilluns passat per oferir la seva oferta de flor tallada, planta de temporada i complements. Només van faltar algunes empreses que, per trobar-se la seva plantilla en situació d’ERTO, no van poder engegar encara la seva activitat.

El Mercat permet l’accés regulat dels clients per una única porta d’entrada i dues sortides molt separades entre si i controla que l’aforament no superi en cap cas un terç del permès a la nau.

Per a poder desenvolupar l’activitat de venda, és imprescindible complir amb una sèrie de mesures sanitàries de seguretat:  

Per als paradistes:

  • S’ha d’utilitzar mascaretes i guants durant tota l’activitat dins el Mercat. Després de cada client, cal rentar-se amb gel hidroalcohòlic o canviar-se els guants.
  • S’ha de disposar de guants d’un sol ús per oferir als clients o bé solució hidroalcohòlica.

Per als compradors:

  • Cal utilitzar mascaretes i guants durant tota l’activitat dins el Mercat.
  • No es permetrà tocar els productes, excepte que se li hagin ofert guants d’un sol ús per fer-ho o solució hidroalcohòlica.
  • S’ha de respectar la distància de 2 metres entre persones i esperar el torn formant una cua de manera que només hi hagi 1 persona a primera línia de la parada.
  • S’ha d’evitar l’ús dels telèfons mòbils durant la compra.

Des del Mercat de Flor i Planta Ornamental han explicat que el primer dia de retorn a l’activitat va comptar amb la col·laboració de tots els socis i clients, que majoritàriament van complir de manera meticulosa amb aquestes mesures.

Des del Mercat de Flor han afegit que ”ara doncs, només falta que centres de jardineria i floristeries puguin reobrir els seus establiments per tal que, poc a poc, el Mercat de Flor i Planta i l’activitat que hi està relacionada recuperi certa normalitat”.