El març, puja l’atur a Vilassar de Mar i baixa al conjunt del Maresme

553 persones menys inscrites com a demandants de feina al Maresme. Aquest és el balanç del mes de març pel que fa a atur registrat. Amb aquest descens mensual de l’1,90%, el Maresme comptabilitza 28.541 persones sense feina i es col·loca amb una taxa d’atur del 14,46%. Pel que fa a la nostra població, hi ha 912 persones en situació d’atur a Vilassar de Mar, 10 més que el febrer, és a dir, l’1’11 % més. La taxa d’atur a la nostra localitat és del 9’71%.

Al conjunt del Maresme, el descens de l’atur es veu reflectit en tots els sectors econòmics i es reparteix entre tots els grups d’edat. També, en xifres globals, apareix tant en el col•lectiu d’homes com en el de dones. Apropant la lupa però, el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata que, novament, les menys afavorides són les dones. Les dades reflecteixen un increment de l’atur femení dels sectors agrícola, construcció i sense ocupació anterior.

 

 
A nivell percentual, l’atur s’ha reduït un 2,60% en el sector agrícola; un 2,50% en el sector serveis; l’1,61% a la indústria i el 0,15% a la construcció. El col•lectiu de persones SOA (sense ocupació anterior) ha experimentat un increment de l’1,90% amb incidència només entre les dones. De fet, l’atur registrat a la comarca està fortament feminitzat. De les 28.541 persones que consten com a aturades, 15.776 són dones i 12.765 homes.

 

 
Pel que fa al comportament local, a més de Vilassar de Mar, altres 6 municipis han trencat la tendència i han registrat un augment de la desocupació: Alella, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt. La comparativa anual és més positiva i només Santa Susanna i Teià reflecteixen un lleuger increment en el nombre de persones sense feina.