El 28 de maig, Jornada sobre el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) en dones

El 28 de maig, en motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, la Regidoria de Promoció de la Salut, conjuntament amb les d’Ensenyament, Igualtat i Joventut, ha organitzat una jornada enfocada al coneixement i la conscienciació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme (TEA) femení per donar visibilitat a les nenes, noies i dones amb TEA. Es tracta d’una acció formativa a través de la qual s’oferirà informació per conèixer i comprendre el perfil femení del TEA, i les diferències bàsiques amb el perfil masculí. La jornada, dirigida per quatre psicòlogues especialistes en TEA de Somni Psicologia, comptarà amb diversos testimonis per tal d’apropar-nos a la realitat de les persones amb TEA i de les seves famílies. Es farà a la Sala Cultural Maria Roser Carrau, de 10 del matí a 2 de la tarda.

Inscripció prèvia a través d’aquest formulari 

Horari:

10–10.10 h Benvinguda i breu presentació.

10.10-11h Què és el TEA Femení? Petita introducció teòrica sobre què és el TEA. Explicarem perquè hem de parar tanta atenció en el TEA Femení, perquè costa tant de diagnosticar i quines diferències hi ha amb el perfil masculí.

11-12 h Entrevista a testimonis reals. Es comptarà amb un noi i una noia amb TEA, amb l’objectiu de poder presenciar les diferències esmentades, i conèixer una mica més com és el dia a dia de persones amb TEA.

12–12.30 h Pausa-cafè

12.30-14 h Taula rodona: Com va ser la rebuda del diagnòstic a casa? Hem convidat pares i mares de persones amb TEA Femení, de les principals associacions del Maresme