De l’1 al 8 d’abril, Setmana de la Salut

Després de dos anys de pandèmia, torna un clàssic en el calendari vilassarenc d’abans de Setmana Santa. Arrenca la 9ena edició de la Setmana de la Salut. Amb un munt de propostes, per a tots els públics, i en la qual, des de l’1 d’abril i fins al 8 d’abril, s’aborden un munt de tallers, xerrades i activitats esportives. De fet, aquest diumenge, plat fort amb la Caminada que estrena, a més, una nova ruta. La Ruta PIRI.

L’espai “Parlant de tot” ha entrevistat, aquest passat dijous 31 de març,  Núria Arasa, regidora de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Assegura estar molt satisfeta ja que, amb la nova normalitat, es pot recuperar aquesta cita. I ho fa amb els 600 dorsals inscrits en la Caminada que estrenarà la nova ruta PIRI. Per a Arasa, la pandèmia també ha portat coses bones. Durant el confinament municipal, la gent del Centre Excursionista va obrir una nova ruta, ja que havia de seguir entrenant en el moment en què les mesures anticovid ho permetessin. Aquesta ruta s’estrena aquest diumenge i que és apta per a tots els públics

Els dorsals de la Caminada es van esgotar en un obrir i tancar d’ulls, ja que tothom-ha dit- té ganes de sortir, de fer esport, de relacionar-se amb altres persones, després del període de confinament que hem deixat enrere.

Una proposta molt transversal: la salut entesa més enllà de l’assistencialisme i de la pràctica de l’esport. Inclou aspectes com la salut mental, la salut emocional, la salut afectiva…… incloent totes les edats, des dels més menuts als més grans.

Ha recordat que aquesta setmana està impulsada per la Comissió d’Estils de Vida Saludable, formada, entre d’altres, pel CAP Guillermo Masriera, les associacions de famílies dels alumnes de les escoles i instituts i diverses regidories de l’Ajuntament (Joventut, Esports, Promoció de la Salut, entre d’altres…) I és que s’hi ha implicat moltes regidories (Joventut, Esports, Promoció de la Salut…)

La regidora destaca l’atreviment i l’aposta que es fa des de Joventut. Per primera vegada, torneig de futbol exprés, que es farà el diumenge 22 d’abril. L’activitat promociona el fair-play, la igualtat,

Sense deixar de banda, és clar, la salut sexual, que és un tema molt important, especialment en el col·lectiu dels i les joves.

Per a Arasa, ara toca gaudir i recordar, perquè no, que tots els actors implicats a Vilassar de Mar que vetllen per la nostra salut l’entomen amb moltes ganes i alegria

La salut, ha subratllat Arasa, no es pot deixar de banda i s’ha de posar al centre de l’agenda política, ja que sense salut no hi ha res.

I tampoc ens podem oblidar d’un clàssic. La marxa nòrdica: hi ha dos nivells: per fer-la a un ritme més lent i més ràpid.

També cal parar especial atenció als tallers que es fan periòdicament per aprendre a usar la gran quantitat de desfibril·ladors que hi ha al nostre municipi. Som un poble cardioprotegit.

Escolta l’entrevista a Núria Arasa en aquest enllaç

Més informació en aquest enllaç: