Diumenge, acte de celebració del centenari de “Els Pastorets” de Vilassar de Mar

“Els Pastorets” de Vilassar de Mar arriben al seu centenari i per conmemorar-ho, diumenge 16 de desembre se celebrarà un acte a l’Ateneu Vilassanès, que inclourà la presentació d’un llibre, la celebració d’una taula rodona, i la inauguració d’una exposició que inclourà decorats, antics, fotos, cartells, programes de mà i es podrà veure al vestíbul de l’entitat fins el 5 de gener tots els dies feiners de 6 a 8 del vespre, els festius d’11 del matí a 2 de la tarda. El 31 de desembre i 1 de gener la mostra estarà tancada.

L’acte s’iniciarà a les 12 del migdia i l’obrirà l’alcalde de la nostra població, Damià del Clot, amb un parlament sobre la significació d’aquest centenari. Seguidament, es presentarà el llibre que recull la historia d’aquests cents anys. La idea de fer-lo va sorgir de l’Ateneu Vilassanès, l’associació Nats el 51, el Patronat Parroquial i La Tropa Teatre. L’obra està escrita per Joan Valls, ha estat un treball molt intens de dos mesos, i ha comptat la col·laboració d’ Àmia Serra, Mercè Rovira i Sita Sànchez. Valls ha avançat que el llibre conté fotos inèdites. Les primeres imatges que es conserven dels Pastorets són de 1951. El llibre conté la reproducció de varis programes de mà i hi ha posat especial atenció en la història dels darrers últims 25 anys dels Pastorets. Valls ha recordat que fa 25 anys es va editar un llibre amb motiu del 75 aniversari.

Després de la presentació del llibre, hi haurà una taula rodona presentada per Jaume Cabot, on hi participaran Montse Bailach, Josep Maria Gelpí, Narcís Perich, Montse Loire, Carme Ramon, Jaume Alsina, Antoni Serra, Eduard Tardà, que tractaran diferents aspectes de la historia dels Pastorets. Les invitacions per assistir a aquest acte del centenari s’han de demanar a Vilassar Ràdio i passar-les a buscar abans de divendres 14 de desembre les 2 de la tarda.

Pel que fa a les escenificacions de “Els Pastorets, l’adveniment de l’Infant Jesús”, de Josep Maria Folch i Torres, a càrrec de La Tropa Teatre, aquest 2018, se’n faran tres:  dimecres 26 de desembre a les 8 del vespre, dissabte 29 i diumenge 30 de desembre   a 2/4 de 7 de la tarda. El preu de l’entrada és de 8 euros (6 euros per als socis i sòcies de La Tropa Teatre , Ateneu, Patronat, Nats del 51 i menors de 14 anys). La venda d’entrades s’efectua una abans de cada representació a la taquilla de l’Ateneu i el dimecres 19 de desembre de 20 a 21 h.

Joan Ramon, Joan Valls i Kim Cabot han visitat els estudis de Vilassar Ràdio aquesta setmana per parlar sobre Els Pastorets En Joan Ramon fa 60 anys que hi està participant, i ha fet d’actor i de director. Kim Cabot ha explicat que el futur dels Pastorets està garantit. Valls ha recordat que a La Tropa Teatre hi ha un gran viver d’actors joves. Joan Valls ha recordat que alguns actors han representat alguny any dos o tres papers en la mateixa representació. Joan Ramon ha dit que el paper que no tornaria a fer seria el de Sant Josep. En Joan Valls ha encarnat els personatges de  Naim, Satanàs, i el paper de mossèn. En Kim Cabot ha dit que tornaria a fer el paper de Naïm, recordava que va començar fent Els pastorets a Mataró i el 1969 no va poder participar-hi ja que estava al servei militar. Joan Valls recorda que algunes de les entitats que han representat els Pastorets durant aquests anys han estat  Remell Montserratí, Grup Escènic del Patronat, Nats el 51, La Tropa, Pirinaic, i l’ Ateneu, entre d’altres. Els primers Pastorets es van fer al 1918 i 1919 al col·legi de les Monges i el 1920 es van realitzar a Ca la Maria dels Bous.

Escolta aquí audio de l’entrevista: