Dijous 8: acte públic de presentació de la proposta de pressupostos 2018

L’equip de Govern municipal et convida a l’acte públic de presentació de la proposta dels pressupostos 2018 que es calcula portar a aprovació en el ple extraordinari del proper dimarts 27 de febrer. L’acte és aquest dijous, a partir de les set del vespre, a la sala Mossèn Josep Maria Galbany.

El govern municipal ha mostrat el seu interès en aprovar els pressupostos aquest mateix mes de febrer. I és que l’Ajuntament ha estat treballant amb els comptes prorrogats des de 2016. Per tant, i per agilitzar capítols com ara el de les inversions, és necessari comptar amb les partides aprovades.

El regidor de Governació, Àngel Font, en la darrera tertúlia política a la Vilassar Ràdio, va assegurar que els objectius del Govern pels propers 18 mesos, que serà quan acabi la legislatura “són ambiciosos”. De moment, hi ha contactes més o menys intensos amb altres forces polítiques.

De fet, el Govern municipal, format per ERC VdM diu Sí i Gent x Vilassar ja ha arribat a una entesa amb el grup Vilassar de Mar Si que pot/Si puede. La portaveu del grup, Manuela Calero, va presentar un acord d 11 punts que ha trobat resposta positiva des del consistori. Calero ha volgut apostar, entre altres, per la participació ciutadana, per la tarificació social, per l’estalvi energètic, per substituir els arbres malmesos, per arreglar les voreres gràcies als diners que vinguin de la regularització de la taxa de guals i aconseguir que cap nen i nena de Vilassar de Mar es quedi sense poder estudiar música per problemes econòmics.

Per la seva banda, el grup de Babord ha presentat també una reflexió que se centra, bàsicament, en tres punts. Al marge de revisar les bombolles de lloguer i la xacra (diuen) del preu de l’habitatge, que segons ells fan molt complicada les vida a les famílies amb sous discrets, Babord aposta per tres grans eixos: l’elaboració de dos informes de remunicipalització sobre els serveis de neteja i manteniment d’equips municipals i gestió d’aigua. També establir un calendari de presentació de l’auditoria de la SA Municipal i el Compliment de la moció aprovada pel plenari municipal el passat 22 de desembre de 2016 “per a l’adjudicació de subvencions a les entitats mitjançant un sistema de transparència i concurrència pública” amb els acords actualitzats per aquest any 2018.

Per tal que els pressupostos s’aprovin caldria la suma dels vots de ERC VdM diu Sí, Gent x Vilassar de Mar que tenen set dels 21 vots de l’arc municipal. Amb la suma del vot de Vilassar de Mar Si que pot/Si puede, faltarien tres vots afirmatius més o cinc abstencions per aprobar els comptes municipals.

Aquest dijous, doncs, a partir de les set del vespre i a la Sala Galbany, acte públic de presentació de la proposta dels pressupostos 2018 que es calcula portar a aprovació en el ple extraordinari del proper dimarts 27 de febrer .