Un centenar de persones rebutja la violència feixista

Aquest dilluns a les nou de la nit, un centenar llarg de persones es va aplegar a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per protestar per l’acció de diumenge al vespre quan una cinquantena de persones es va dedicar a arrencar llaços grocs i estelades al nostre municipi. La manifestació va acabar amb el cant dels Segadors. Acte seguit, es va tornar a engalanar Vilassar de Mar de groc.

Durant la trobada es va llegir un manifest en el qual es recriminava l’acció de diumenge i s’animava tothom a “seguir amb la lluita pacífica” sense, deien, “caure en provocacions”. Des de la plaça de l’Ajuntament es va cridar a “no ser altaveus de la minoria agressiva” i van recordar que “els que posaven llaços grocs eren els que donaven flors quan rebien cops de puny”.

Un cop es va acabar la concentració, batejada com antifeixista, membres del CDR i de l’ANC del nostre municipi van tornar a penjar llaços grocs i estelades per restituir les que van despenjar diumenge al vespre.

Recordem que sobre les vuit de la tarda d’aquest diumenge, una cinquantena de persones, la majoria amb la cara tapada, es van dedicar, amb l’ajuda de pals de ferro, a despenjar simbologia independentista al llarg del carrer de Sant Pau i la Plaça de l’Ajuntament. Tot i que no es va registrar violència, es van viure moments de certa tensió quan alguns dels veïns i veïnes els recriminaven l’acció. Policia Local i Mossos d’Esquadra van acompanyar els encaputxats fins al límit del nostre terme municipal i van marxar caminat cap a Premià de Mar.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha convocat, per aquesta setmana i en caràcter d’urgència, una reunió amb Mossos d’Esquadra i la Policia Local per tractar els fets de diumenge i valorar emprendre accions judicials contra les persones que, diuen, van alterar la normal convivència en el nostre municipi. En un comunicat, el consistori de Vilassar de Mar ha insistit en mostrar el més contundent rebuig a qualsevol actuació feixista al nostre municipi.