Detingudes dues persones com a presumptes autores d’onze delictes d’estafa al Maresme

 

En aquest informatiu, fa unes setmanes t’explicàvem que s’havien detectat intents d’estafa, en nom de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, a diferents comerços del nostre municipi. Els deien que anaven endarrerits en el pagament d’impostos i els oferien un número de compte per abonar el suposat deute i estalviar recàrrecs. Doncs bé, la setmana passada, els Mossos d’Esquadra van detenir dues persones per cometre, presumptament, aquestes estafes en nom d’una administració pública.

Has de saber que ni l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ni de fet cap administració pública es posarà en contacte amb tu, via Whatsapp o SMS, per demanar-te que paguis un impost. Mossos d’Esquadra van detenir dimarts passat un home i una dona de 37 i 43 anys, respectivament, com a presumptes autors d’11 delictes d’estafa bancària al Maresme. Que nosaltres tinguem constància, com a mínim, un parell de casos van passar a Vilassar de Mar. Els dos objectius, eren dos establiments dedicats a la restauració.

Els detinguts trucaven a comerços de diferents municipis fent-se passar per treballadors de l’Ajuntament i demanaven als responsables de l’establiment un pagament d’impostos municipals, com per exemple, el de la taxa de recollida d’escombraries. L’estafa seguia quan la parella, detinguda ja, demanava una transferència ràpida per evitar recàrrecs econòmics. En algunes de les estafes, segons Mossos, establiments que havien caigut en el parany i havien pagat, rebien una segona comunicació per part dels presumptes delinqüents en la qual els deien que hi havia hagut un error en la transferència i que havien de tornar a pagar de manera urgent.

Els estafadors, segons els Mossos d’Esquadra, haurien arribat a acumular un botí d’uns 12.000 euros. Els agents de la policia catalana van relacionar el número de compte que usaven els presumptes estafadors amb les persones que en tenien la titularitat.

Fruit de les investigacions el passat 20 de desembre, tot i que s’ha sabut ara, els Mossos d’Esquadra van detenir a Mataró un dels presumptes estafadors que tenia, a més, la titularitat de tots els comptes bancaris en el qual les víctimes havien fet els ingressos. Les gestions policials van permetre, també, localitzar i detenir dues persones més que es dedicaven a fer les trucades.

Els detinguts, que no tenien antecedents, van passar el passat 28 de desembre a disposició del jutjat número 3 de Mataró i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Recorda, i ens ho aclaria en els nostres micròfons Lluís López, inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar que mai de la vida ni l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ni de cap altre municipi, ni cap administració pública es posaria en contacte amb nosaltres d’aquesta manera.

Des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es recorda a la ciutadania que desconfiï de trucades que demanen fer pagaments o demanen dades personals o bancàries. En cas de rebre-les, si us plau, contacta amb la Policia Local per comunicar-ho, al telèfon 937541020