Intent d’estafa a dos establiments de restauració

 

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, i ,de fet, cap administració pública es posarà en contacte amb tu, via WhatsApp o SMS, per demanar-te que paguis un impost. Ens ho ha aclarit, avui, Lluís López, inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, en una entrevista a “Parlant de tot”,  arran de dues alertes llençades, en les darreres hores, per dos comerços del nostre municipi que van reaccionar, ràpidament, davant d’aquesta presumpta estafa.

Compte perquè podem estar al davant d’una colla d’enviaments massius a Vilassar de Mar. Estiguem atents i atentes.

Els fets, els dos que tenim constància a hores d’ara, van passar les darreres hores de divendres. Un parell de comerciants de Vilassar de Mar, els dos dedicats a la restauració, van rebre una trucada d’una persona que deia que parlava en nom de l’Ajuntament. Els deia que estaven endarrerits en el pagament d’impostos ,concretament de la taxa d’escombraries, i que, via whatsApp, els oferien un número de compte per tal que paguessin com més aviat millor, que es posessin al dia amb l’Ajuntament i que s’evitessin un recàrrec econòmic. Evidentment, una estafa.

El modus operandi dels estafadors sol ser l’enviament massiu de missatges de SMS, whatsapps o email informant d’un suposat deute a diversos comerciants.

Darrere d’aquests casos, solen haver-hi hi ha xarxes d’estafadors molt organitzades. Des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es recorda a la ciutadania que desconfiï de trucades que demanen fer pagaments o demanen dades personals o bancàries i que, en cas de rebre-les, les persones i comerços afectats contactin amb la Policia Local per comunicar-ho, al telèfon 93 754 10 20.

Escolta l’entrevista realitzada a “Parlant de tot”: