Damià del Clot (ERC-Gent x VdM) “ Som dels municipis de tamany mitjà que ha destinat un percentatge més alt del pressupost a ajudes als sectors més necessitats”

Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar,ha tancat la ronda d’entrevistes que hem estat fent al “Parlant de tot“, aquests dies, des d’aquesta casa amb tots els portaveus de les diferents formacions polítiques amb representació municipal. Ha defensat la gestió del govern (ERC-Gent per Vilassar de Mar) durant la pandèmia, assegurant que “ha estat i és molt proper a la gent”, n’ha lloat la feina feta i s’ha defensat, també, d’algunes de les crítiques fetes per l’oposició. L’alcalde ens ha assegurat també que l’Ajuntament està treballant intensament per aconseguir tornar a tenir, en un parell de mesos, “la Festa Major el més normal possible”

Del Clot creu que gestionar una pandèmia com la que hem patit, i estem patint, és molt complicat, assegura, perquè “s’està gestionant la incertesa”. Amb tot, creu que l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha vetllat per defensar el dret a la salut per damunt de tot. Ha explicat que les decisions s’han pres en el marc del Comitè d’Emergència, “sempre amb criteris tècnics  i posant el dret a la salut per damunt d’altres principis que s’han vist, no vulnerats, sinó aprimats  en la gestió, i coordinant-nos i seguint les directrius del PROCICAT que hem tingut que adaptar a Vilassar de Mar”.

Ha respòs, també, a les crítiques de l’oposició, fetes des dels nostres micròfons, en les quals s’acusava l’Ajuntament de fer una gestió més restrictiva de la que manava el propi Procicat. Del Clot ha recordat que el propi Procicat ja contemplava la possibilitat que els ajuntaments, en el marc del desplegament de la normativa, poguessin prendre decisions més restrictives en l’ús i gestió dels espais públics i ha afegit que les decisions s’han près en funció de les xifres de covid al municipi.

Entre les mesures que no s’han entès, des de l’oposició, va ser la de tancar els parcs infantils.

L’Alcalde assumeix que les decisions polítiques potser haurien estat unes altres, però remarca que s’han escoltat, sempre, els consells dels tècnics i subratlla que les decisions s’han basat en paràmetres tècnics i objectius i que s’ha prioritzat el dret a la salut, vetllant sobretot també pels col·lectius de persones més vulnerables, els de més edat i el dels infants. 

Pel que fa a la gestió comunicativa de l’Ajuntament durant la pandèmia, Del Clot assegura que el nostre municipi ha estat, sens dubte, un dels que ha comunicat millor de forma més pedagògica, insistent, reiterada i constant. Ha lloat la tasca de l’equip de treballadors de l’àrea de Comunicació del consistori, del regidor de l’àrea, Jordi Acero, i de l’equip de treballadors  de Vilassar Ràdio.

Un capítol del qual es mostra orgullós és el de la feina feta des de la Regidoria de Promoció de la Salut. Explica que hi ha hagut una bona coordinació amb tots els operadors de la salut del municipi  i ha posat en valor la tasca realitzada pels treballadors d’aquesta àrea.

També hem posat damunt la taula la cultura. En aquest sentit, creu que ha estat la “gran damnificada de tota aquesta crisi”. Recorda que a l’hivern és molt complicat trobar espais per desenvolupar aquesta activitat i que es mantinguin les condicions de seguretat.  Assegura que la intenció és recuperar la normalitat el més aviat possible. Ha explicat que s’està treballant en tenir un equipament provisional en condicions per a fer activitat cultural.

També assegura, en aquesta entrevista, que hi haurà Festa Major aquest estiu. “S’està treballant perquè sigui el més normal possible, dins dels paràmetres de normalitat que imposa aquesta crisi sanitària”.

Un altre dels aspectes que ha generat conflicte ha estat el de la gestió dels equipaments esportius. Creu que s’ha fet molt bona feina, en aquest sentit, i que s’havia de fer una diagnosi prèvia dels espais abans de deixar entrar la gent.

Al marge de felicitar alumnat, escoles, professors i professores, educadors i educadores per la normalitat, a Vilassar de Mar, diu, d’aquest curs escolar marcat pel coronavirus, destaca les ajudes directes i indirectes que el consistori ha donat als sectors que pitjor ho han passat en aquesta crisi. Destaca que Vilassar de Mar és un dels municipis de tamany mitjà que ha destinat un percentatge més alt del pressupost a aquesta qüestió. 

En aquest sentit, explica que falten per enllestir les ajudes al sector agrícola que encara no s’han pogut activar, ha explicat, per problemes tècnics i burocràtics.

En aquesta entrevista, l’alcalde ha volgut sortir al pas de les crítiques llençades des de l’oposició en les quals se’l titllava de desaparegut durant la pandèmia. Subratlla que aquesta afirmació no respon a la realitat i ha estat al capdavant de la nau. 

En resum, Del Clot creu que el seu ha estat un govern molt actiu i molt proper a la gent. Subratlla que ha estat un executiu que ha fet de la proximitat el seu segell polític.

Sobre l’acusació de no parlar prou amb l’oposició, l’alcalde també es qüestiona si l’oposició ha parlat prou amb el govern. Amb Damià del Clot hem tancat aquesta ronda d’entrevistes que hem fet des de Vilassar Ràdio per substituir la tertúlia política que no podem fer per les condicions de pandèmia.