Divendres 23 d’abril vam realitzar un programa especial de tres hores de durada, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi. El “Parlant de tot” es va portar a terme des dels estudis de St. Pau, 22 baixos, amb la nostra unitat mòbil al carrer per copsar l’ambient que es va viure en una jornada tan especial, i més després d’un any de pandèmia.

El programa va començar. com no podia ser d’una altra manera, amb una connexió en directe amb el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, des d’on vam parlar amb la seva presidenta, la Mercè Martínez.

Martínez ens va explicar de primera mà la procedència dels 4 milions de roses que es movien un dia com el de Sant Jordi, com treballen en una setmana tan especial i com prepararen la campanya del Dia de la Mare, no cal dir, amb molta il·lusió després que la campanya de primavera de l’any passat, va ser un desastre pel sector que va partir pèrdues milionàries.

El programa va continuar amb una visita molt especial. Passava pels estudis la històrica llevadora vilassarenca Maria Antònia Llorens, que junt amb l’Anna Lleonart (Índex Edita), ens va parlar de “Vida d’una llevadora“, que explica les vivències de més de 60 anys de professió de la Maria Antònia. Les fitxes, els parts, els viatges, les anècdotes viscudes i amb la passió que va desenvolupar la seva feina, podríem dir, la seva passió.

MirexBlood va ser la següent protagonista de l’edició. Cada divendres a les 11h ens acosta l’espai “Parlant de sexe” i aquesta setmana va lligar una festa tan especial com és la de St. Jordi, amb la temàtica sexual, fent història d’on ve aquesta relació.

El següent punt de connexió va passar per la Llibreria Índex, la Pepi Bruguera va tendre la nostra unitat mòbil, per parlar d’una jornada tan especial, parlant dels llibres més venuts, de diverses temàtiques i ressaltant que molta gent va adquirir el seu llibre dies abans, fent cas de les recomanacions que es feien des del Procicat i la mateixa llibreria. Les cues, amb distàncies i totes les mesures de seguretat van ser la tònica del dia.

Cada quinze dies, els divendres a les 11 h, coneixem un establiment del nostre poble. De la mà de Vilassar Comerç, vam conèixer Original Espai d’Artesans, amb la seva fundadora, la Lupe Almera, que ens va explicar la història, la seva trajectòria, l’últim any de pandèmia i d’on li ve la seva passió per l’art en diversos estils.

La nostra unitat mòbil va aturar-se en un altre establiment del poble que va registrar cues des de primeres hores del matí, també no cal dir-ho, amb totes les mesures establertes. La Raquel Eiximeno ens va obrir les portes de la seva floristeria, Blanc Estudi Floral, per explicar-nos que a les 8.15 h del matí ja s’havien acabat les roses, que en va posar unes quantes més a la venda i que en poca estona es van esgotar. En total unes 1200 roses venudes, destacant que va vendre i fer encàrrecs els dies abans com mai havia passat. La Raquel que no va dormir en tota la nit, es mostrava il·lusionada després d’un any complicat de pandèmia i engrescada per la propera jornada del Dia de la Mare.

L’última hora del programa va arrencar amb la llegenda de Sant Jordi, iniciativa de la regidoria de Cultura, la Bibloteca Ernest Lluch i Vilasssar Ràdio. Una llegenda narrada per l’escriptora vilassarenca Sílvia Cantos.

Seguidament va ser el torn per l’entrevista a l’escriptora vilassarenca Eulàlia Armengol, autora de “La insuportable absència del bròquil“, un relat de 30 contes, amb humor, ironia, i parlant d’aspecte de la vida mateixa.

Vam tancar les entrevistes amb la també autora vilassarenca Elisabet Claveria, que acaba de publicar “La bessona solitària“, explicant aspectes moltes vegades desconeguts, com és la pèrdua gestacional d’un germà bessó. Una novel·la amb tocs autobiogràfics, ella és bessona solitària, amb tocs literaris que enriqueixen aquesta publicació.

Així es va completar l’edició nº1494 del “Parlant de tot”. En el següent reproductor la podeu escoltar sencera.