‘Crònica’ del 12 de novembre

“Lladrucs a les estrelles”, d’Aniol Florensa, obra guanyadora del III Premi de Novel·la negra Vilassar de Noir

De matinada, i amb música Heavy metal atronant als seus cascos, Aniol Florensa, sots director del mític programa APM de TV3, es posa a escriure novel·les. I fruit d’aquest ritual, Florensa, nascut a Vilassar de Dalt ara fa 34 anys, s’ha convertit en el flamant guanyador del III Premi de Novel.la negra en català del Festival Vilassar de Noir. La seva obra, “Lladrucs a les estrelles” , que publicarà l’any vinent Llibres del Delicte, ens retrata els hivernacles i els dòlmens del Baix Maresme en una obra que parla de gent que busca el seu lloc al món.

Actes del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Com sempre, Vilassar Ràdio, sortirà al carrer per realitzar un programa especial, en directe, de més de 3 hores de durada. I és que es tracta de reivindicar i visibilitzar aquesta xacra social. És per això que Vilassar de Mar ha organitzat una quinzena d’activitats proposades per l’Ajuntament i per entitats com Viladona i l’Assemblea Feminista de Vilassar de Mar. Cinema, contes, tallers, titelles, parades informatives o l’estrena del Punt d’Interès Feminista de la Biblioteca són una mostra de l’ampli ventall d’activitats pensat per arribar a tots els públics.

Finalitza l’ampliació temporal de terrasses als bars i restaurants i es recupera la taxa d’ocupació de via pública

A partir de l’1 de gener de 2022, els bars i restaurants de Vilassar de Mar tornaran a les condicions d’abans de la pandèmia respecte les terrasses, és a dir, es tornarà a l’espai d’ocupació que tenien concedit per llicència i es recuperarà la taxa d’ocupació de via pública per taules i cadires, suspesa des del març del 2020. L’Ajuntament ja ha enviat les notificacions als restauradors per informar-los. Per tant, finalitza l’ampliació temporal de terrasses i es recupera la taxa d’ocupació de la via pública.

Campanya de la Regidoria de Medi Ambient

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha posat en marxa una campanya per tornar a incidir en la conscienciació i sensibilització ciutadana i fomentar la millora de la recollida selectiva al municipi, que al 2020 va ser del 52,26%. Per això, s’ha esquitxat de banderoles els principals carrers del nostre municipi.

Els hotels del Maresme han rebut el 200% més de viatgers aquest estiu

Els hotels del Maresme han rebut el 200% més de viatgers aquest estiu respecte les dades registrades l’any passat. Així, la nostra comarca torna a les xifres d’ocupació de 2019 (fins i tot les millora en un 8%) però les estades, en canvi, són més curtes. Una mitjana de tres nits al Maresme. Així, entre juliol i agost, hem rebut més de 400.000 visitants. Els càmpings també aconsegueixen millors resultats que abans de la pandèmia. D’on han vingut els i les turistes? Majoritàriament de França, pel que fa a l’estranger, i de la comunitat de Madrid pel que fa a la resta de l’Estat Espanyol.

Escolta l’informatiu sencer en aquest enllaç