Arrenquem setmana amb una molt bona notícia pel que fa a Vilassar de Mar i les dades corresponents a l’afectació del coronavirus. Segons publica el departament de Salut de Generalitat de Catalunya, i amb les darreres dades que disposem, publicades fins el passat 10 de novembre, el nostre municipi és la localitat de Catalunya, amb més de 20.000 habitants, que presenta un registre més baix en la taxa de positivitat en la transmissió del SARS COV 2.

Estem a un pas de canviar d’any. Això vol dir que és temps de calendaris. La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme ha endegat la venda de calendaris per a 2021; la recaptació dels quals, per cert, es destinarà a activitats socials i benèfiques. Una de les particularitats de la proposta és que els calendaris han estat decorats, il·lustrats i treballats íntegrament per artistes del Maresme. Marta Font és la representat de Vilassar de Mar.

Tot seguit, coneixerem qui és Quim Gómez. És l’escriptor que, amb la seva novel.la l’Esguard de la Bèstia, s’ha proclamat guanyador de la Primera edició del Festival de Novel.la Negra en català Vilassar de Noir. Un certamen que se celebra al nostre municipi i que, enguany, recordem-ho, es va haver de suspendre per la pandèmia. Amb ell descobrirem una obra plena d’homes maldestres i de dones valentes.

Arriba a les llibreries “El futur no és el que era”, una novel·la de l’escriptor eivissenc Joan Mayans amb la que va guanyar el X Premi Pollença de Narrativa, que situa la seva trama a Vilassar de Mar, Cabrera i altres punts del Maresme.

Us explicarem, en la recta final d’aquest informatiu que la Unió Esportiva Vilassar afrontarà, aquest cap de setmana, un dels desplaçaments més llargs de la competició. Els homes de Peque visitaran al camp del Figueres amb la voluntat de seguir sumant. Els blanc-i-vermells, ja porten dos partits seguits sense perdre. En el darrer encontre, disputat ahir, repartiment de punts (1-1) al Xevi Ramon davant el Cerdanyola.