Cooperatives escolars: de les aules, al mercat setmanal

Punts de llibres, llibretes, reposaespelmes, imants, jocs… la pau i la tranquil·litat del mercat setmanal de Vilassar de Mar s’ha vist alterada, aquest dijous, per l’alegria i el xivarri dels alumnes de cinquè de primària de les escoles del Vaixell Burriac, l’Escola del Mar i la Presentació que han venut els productes que han elaborat durant tot l’any amb finalitats benèfics i en règim de cooperatives.

Durant tot el curs, els nois i noies han estat dissenyant els productes, elaborant-los, demanat permisos i organitzant-se per acabar, avui, venent-los. Tots els beneficis van destinats, insistim, a diferents ongs, que els mateixos alumnes han triat. Es tracta d’un projecte integrador de la Diputació de Barcelona.

I mestres i alumnes s’ho han passat d’allò més bé. Constituint les cooperatives, fent aportacions inicials de capital, definint presidents, secretaris i tresorers i posant-se de cara al públic per vendre les seves obres. Fins a una 15ena de productes s’han pogut triar i remenar en un mercat setmanal de Vilassar de Mar que, per un dia, ha rejovenit la imatge habitual.