Els centres educatius han portat a terme aquest curs el projecte col·laboratiu “Els nostres arbres”

Les escoles, instituts i diverses llars d’infants de Vilassar de Mar van començar a treballar el curs 2016/2017 de manera coordinada per fer projectes conjunts amb l’objectiu de teixir una xarxa de complicitats entre les diverses comunitats educatives del poble. Durant el curs passat van elaborar un llibre gegant, que recollia les aportacions d’infants i joves des dels 0 fins als 18 anys sobre la seva relació amb la vila. Aquest curs 2017/2018 que és a punt d’acabar, el projecte col·laboratiu que porten a terme, “Els nostres arbres” ha posat la mirada en la sensibilització, el coneixement i la cura d’alguns arbres del poble.

Cada centre n’ha apadrinat un exemplar proper, amb l’objectiu de fer-lo visible als alumnes de les altres escoles i en general a tota la ciutadania. L’arbre triat quedarà decorat d’una manera efímera i, en col·laboració amb l’Ajuntament, assenyalat amb una placa explicativa. Els alumnes també s’han encarregat d’investigar i tenir una cura especial dels arbres del seu pati. La cloenda del projecte s’està realitzant aquesta setmana. Des del passat dimarts 22 fins el divendres 25 de maig les escoles s’estan visitant les unes a les altres per tal que els alumnes amfitrions expliquin als seus visitants la feina que han fet. S’enregistrarà un petit vídeo dels intercanvis i es documentaran fotogràficament per tal d’exposar-los durant la Festa Major.

El projecte ha estat coordinat pel grup ‘Fem vincles 0-18’ en què participen educadores, mestres i professorat de totes les escoles i instituts del poble així com d’algunes llars d’infants.