Can Jorba posa en marxa el servei de mobilitat internacional per a joves

 Vilassar de Mar és un dels vuit municipis que, de forma mancomunada i sota el paraigua del Consell Comarcal del Maresme, ha posat en marxa el projecte d’assessorament en mobilitat internacional per a joves. El servei està en funcionament des del passat 3 d’octubre i  està pensat per assessorar tant joves a títol individual com grups de joves o entitats i associacions juvenils en temes diversos. Com fer una estada a l’estranger, com buscar beques de pràctiques, com cercar feina qualificada o fer voluntariat a l’estranger, com estudiar a Europa o com organitzar un intercanvi de joves són alguns dels dubtes que es poden resoldre. Alhora, també dóna informació sobre projectes com el Leonardo da Vinci, el Comènius o el Grundvig del programa europeu Joventut en acció.

Des del servei, a més, s’organitzen de forma periòdica sessions i xerrades monogràfiques sobre projectes o temes d’interès concret. Aquest va ser el cas de la xerrada que es va realitzar el passat 12 de novembre amb el títol “Vols treballar a Europa?”, que va oferir als assistents recursos per cercar feina qualificada, temporal o per fer pràctiques laborals a l’estranger, així com consells per organitzar l’estada.

La proposta inicial d’oferir aquest servei a la comarca ha estat liderada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i acollida i derivada pel Consell Comarcal a la resta de municipis. Poder atendre de forma adequada les demandes dels joves en un àmbit tan específic com el de la mobilitat internacional, que fins ara no disposava de cap recurs a la comarca, ha estat un dels principals motius per impulsar-lo. El resultat final, després de diferents reunions, ha estat la signatura d’un conveni marc entre el Consell Comarcal i vuit ajuntaments: Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Vilassar de Mar, amb vigència fins al 31 de març de 2013, i amb voluntat de continuïtat.

A Vilassar de Mar el servei té consulta presencial i està ubicat a can Jorba, Servei de Joventut (carrer Santa Eulàlia, 140). L’horari d’assessoria presencial és els dimecres, de 4 de la tarda a 8 del vespre. Per a més informació també es pot contactar per correu electrònic: mobilitatjove@vilassardemar.cat, o bé trucar al tel. 93 754 24 00, ext. 451 (només els dimecres).