Baixen els robatoris a l’interior de les cases, però repunten als comerços

“Hem tingut un dels estius amb menys robatoris a l’interior de domicilis” Lluís López, inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, es felicita per aquesta bona dada fent balanç dels mesos de juny, juliol i agost. Lamenta, però, un repunt pel que fa als robatoris en interiors de comerços i avisa tolerància zero pel que fa a l’ús del mòbil mentre es condueix. Assegura que “Vilassar de Mar és i seguirà sent un poble tranquil” i anuncia que es potencia la policia de proximitat.

Lluís López celebra que l’estiu de 2018 passi a la història com un dels més tranquils pel que fa als robatoris a l’interior de les cases. Per a l’inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Mar, aquest èxit es deu, en bona mesura, al “desmantellament de bandes estrangeres organitzades”. Ara bé, sense amagar-se, admet que s’ha produït un repunt en els robatoris en comerços. Malauradament, un parell de fets delictius en les darreres setmanes, han provocat que l’estadística es desequilibrés.

Lluís López anuncia, també, que, a Vilassar de Mar, es reactiva la policia de proximitat. S’assignaran els mateixos agents, a les mateixes zones del nostre municipi per fer entrades i sortides a les escoles, parlar amb els comerciants, controlar els desperfectes… Es tracta, com apunta López, que els ciutadans tinguin el mateix agent com a referència.

Una altra de les campanyes fetes aquest estiu ha estat la de la implantació del radar mòbil per evitar la sinistralitat al nostre municipi. I tolerància zero pel que fa l’ús del mòbil mentre es condueix. Lluís López recalca que un segon de distracció es tradueix en molts metres perduts de frenada.

Actualment, la plantilla de la Policia Local a Vilassar de Mar la conformen 31 agents en tres torns de 24 hores els 365 dies de l’any.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.