Ens ha deixat el professor Borotau

Avui és un dia trist per Vilassar de Mar i en particular per aquesta casa. I és que aquest dimecres ens ha deixat en Jaume Borotau i Coll nascut a Vilassar de Mar fa 81 anys. El professor per tantes generacions de vilassarencs.

A la dècada dels 50 i fins a finals del 70 va regentar, el col·legi de St. Joan, aquest es trobava al carrer Dr. Masriera núm. 5, precisament, el mes de maig de 2015 els alumnes i companys li van retre un merescut homenatge, on no van faltar els centenars d’anècdotes que ell explicava amb el seu particular sentit de l’humor. En la seva vida professional també se’l recorda pel seu pas per l’institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt, del qual en va ser director, i on va impartir a més les assignatures de Català, Castellà Francès, Matemàtiques i fins i tot jardineria.

La seva Mare Leonor Coll regentava Magatzems Borotau, la botiga que es troba encara al carrer de St. Joan 28 de Vilassar de Mar i que condueix el seu fill Jaume. Es dóna la circumstància que a l’estiu quan ell tenia vacances de l’institut, ajudava a la seva mare a la botiga, fet que feia que molts estiuejants que venien a Vilassar els mesos de juliol i agost el veien venent i es creien que era botiguer, encara que mai va exercir com a tal de manera fixa.

En Jaume també va formar part del primer equip de bàsquet que es va fer a Vilassar de Mar i que disputaven els seus partits a la pista de sorra que aleshores hi havia al Patronat Parroquial.

El professor Borotau va començar a col·laborar a la ràdio a finals dels 90, en programa “Temps de Bolero“, per conduir després dos dels programes de més èxits de la graella de l’emissora “Baúl de los recuerdos “amb el qual, és especialment recordat el seu programa núm.100 que va fer en directe precisament des de davant de la botiga, i “Ahir“. Ambdós programes dedicats a la seva gran passió, la música d’orquestra. No es perdia ni un concert de les seves admirades formacions, la Meravella, la Janio Marti, la Montgrins, La Principal de la Bisbal,etc.  Orquestres que coneixien des de fa anys a en Jaume. De fet, una de les anècdotes que sempre explicava, era que a Vilassar i altres poblacions fins que en Jaume Borotau no era a la pista de ball no començaven a tocar.

Tot l’equip de Vilassar Ràdio transmet el seu condol als seus familiars i amics i li retrem un petit homenatge. Demà 4 d’octubre a les 11 l’espai “Parlant de tot” emetrà el seu programa núm. 100 que tornarem a escoltar Diumenge 7 d’octubre al matí a l’hora del seu programa 11 h. A les 12 h escoltarem l’últim programa que va fer en aquesta casa on sense dubte se’l trobarà molt a faltar.

Borotau, de 81 anys, serà enterrat demà dijous 4 d’octubre a les 16.30 h a l’església de Vilassar de Mar. Descansa en pau professor.