Avui es tanca Viridàlia Fòrum 2024

El Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, tanca, avui, el Viridàlia Fòrum 2024. De periodicitat biennal, aquest certament centrat en els i les professionals, ha comptat amb una exposició de plantes d’uns 2.000 metres quadrats. Ahir, en la jornada inaugural, l’alcaldessa de Vilassar de Mar, Laura Martínez Portell, va voler felicitar el sector per, va dir, la seva capacitat d’innovació i de resistir fent, per exemple, que la planta s’adapti a la situació actual de sequera. El Viridàlia tanca amb mig miler de visitants.

L’objectiu de les jornades celebrades al Mercat de la Flor, ahir i avui, ha estat el de convidar els professionals del sector a conèixer de primera mà els productes que es troben al Maresme i altres zones de Catalunya.

Viridàlia arriba a la seva desena edició transformant-se i convertint-se en un esdeveniment amb un doble focus d’interès en una única ubicació. Per una banda, segueix sent punt de trobada i d’exposició de productors i empreses del sector, i per una altra, incorpora un interessant programa de conferències tècniques d’interès sectorial amb temàtiques relacionades amb la jardineria, el verd urbà i el paisatgisme, entre altres.

En la cita han participat 16 empreses productores de planta i 14 d’indústries auxiliars del sector. Joan Roig, president de l’Associació d’Agricultors Viveristes de Barcelona, va voler subratllar que aquesta desena edició del Viridàlia ha estat marcada per les situacions de sequera a Catalunya. Per la seva banda, Mercè Martínez, presidenta del Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, va desitjar que Vilassar de Mar es pugui convertir en seu d’aquest esdeveniment que espera que es converteixi en un autèntic Meeting point del futur del sector.

També va agafar el micròfon, Neus Freser directora de Serveis Territorials del departament d’Agricultura. Va destacar les jornades vilassarenques com un trampolí per a la visualització del sector que potencia el món floral ornamental a Catalunya. Freser va voler destacar la capacitat de resiliència del sector per haver-se adaptat a situacions tan complicades com les ventades d’ara fa tres anys, les inundacions provocades pel temporal Glòria, pel confinament i les restriccions motivades per la pandèmia i, ara, per la sequera.

Finalment, va cloure l’acte l’alcaldessa de Vilassar de Mar. Martínez Portell va expressar tot el suport institucional del consistori a un sector tan important com és el de la planta i va assegurar que també han de lluitar contra les dificultats climatològiques. Va voler felicitar els participants pel que fa a la innovació, per la seva capacitat de resistència i per adaptar-se a la situació actual de sequera.