Augmenta un 21,6% la recollida de tèxtil usat a Vilassar de Mar durant el primer semestre de 2014

Vilassar de Mar ha augmentat en un 21,6% la recollida selectiva de tèxtil usat. Durant el primer semestre de l’any, de gener a juny, ha recollit 19.641 kg de roba i calçats usats, enfront els 16.156 kg recollits en el mateix període de l’any anterior.
Humana Fundación Pueblo para Pueblo, Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD), a través d’un conveni amb l’Ajuntament, gestiona la recollida selectiva de roba usada al municipi mitjançant una xarxa d’11 contenidors instal·lats en llocs de fàcil accés.

El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per al municipi i suposa un estalvi important en els costos d’eliminació de residus urbans. El reciclatge tèxtil contribueix a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a incinerar.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou des del 1987 la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos obtinguts amb la gestió de tèxtil usat. A Catalunya, Humana impulsa dues grans iniciatives: el programa d’ajuda social, a través del lliurament de vals socials per bescanviar per roba, i un programa d’agricultura social per a entitats que aposten per models agrícoles sostenibles.

Concretament, a Vilassar de Mar, a principis d’any, es van lliurar 30 vals d’ajut social amb un valor de 30 euros per a bescanviar-los per roba de segona mà a les 12 botigues Humana i que s’estan repartint entre persones necessitades. Alhora, Humana està col·laborant amb la Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran en la programació de dos projectes socials, un adreçat a la població infantil i l’altre, a la gent gran del municipi.