Aquesta setmana s’ha reunit la Junta de Seguretat Local

Aquest  passat dimecres  24 de març es va reunir la Junta Local de Seguretat de Vilassar de Mar. Amb un doble objectiu: per una banda aprovar el nou Pla Local de Seguretat per al nostre municipi i, per l’alta, calibrar el grau de les incidències registrades a Vilassar de Mar durant l’any passat; dades que queden alterades pels mesos de confinament i per la pandèmia de la SARS COV 2.

A la reunió, telemàtica,  hi van ser presents l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, l’inspector en cap de la Policia Local del nostre municipi, Lluís López, tots els comandaments de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i el regidor de Governació del nostre consistori, Àngel Font.

Font fa una valoració molt positiva de la reunió. Explica que el nou Pla de Seguretat Local s’ha aprovat amb un enfoc diferent. S’han tingut en compte dos aspectes claus: la perspectiva de gènere, per una banda, i per l’altra l’aparició del coronavirus.

I és que la SARS COV 2 ha alterat molts registres. Noves situacions de convivència als domicilis i l’increment d’estafes, per exemple, via internet.

Hi ha famílies que han vist minvada la seva situació econòmica degut a la crisi causada per la pandèmia; algunes famílies viuen en espais molt reduïts i la convivència s’ha vist alterada en alguns casos i moments per haver de conviure en un espai físic de poques dimensions durant moltes hores sense poder sortir gaires vegades , degut a les mesures de confinament; s’han registrat casos de violència de gènere i també conflictes interfamiliars.

El regidor de Governació vol destacar que el nou Pla de Seguretat Local és fruit d’una feina transversal entre les diferents regidories del nostre consistori, tant des de Governació com Igualtat, Serveis Socials com des d’altres àrees.

Ara, com apunta Font, es tracta d’anar impulsant les noves mesures adoptades en funció dels  punts forts i febles de Vilassar de Mar sota el prisma de la seguretat.

El que sí que queda clar, ha subratllat Font, és la disminució progressiva, bastant important, de delictes a Vilassar de Mar des de fa una dècada.

En definitiva, cal anar millorant. Font detalla alguns dels objectius bàsics del  Nou Pla de Seguretat aprovat: el foment de la convivència i el civisme, la disminució de les violències masclistes, l’increment de la seguretat urbanística , la millora de la mobilitat….

I un dels compromisos és procurar augmentar la presència d’agents femenines a la plantilla de la Policia Local.

En resum, i segons Font, en aquest passat any 2020, any covid, s’ha registrat un increment significatiu a Vilassar de Mar d’estafes on- line, com a la resta de municipi de Catalunya.