Cauen al voltant del 22% els delictes a Vilassar de Mar

2020 va ser l’any de la pandèmia, però també el de la reducció general dels delictes a Vilassar de Mar. Segons les dades presentades a la Junta Local de Seguretat celebrada ahir, les infraccions penals comeses al poble van caure un 22,1% de manera conjunta.

Els robatoris amb força en interior de vehicles són els que més van reduir amb un descens del 29,6 % respecte als dos anys precedents (2019 i 2018), seguits dels delictes contra el patrimoni, que van caure un 22,7%. Malgrat que en menor mesura, els robatoris amb força en domicili també van baixar un 21,1%.

Pel que fa als delictes contra les persones, els descens, tot i que significatiu, no va ser tan acusat i es va situar en un 13,5%. D’acord amb aquestes dades, les detencions realitzades a Vilassar de Mar també van experimentar una davallada del 17%. 

En l’àmbit del trànsit i la mobilitat, i com a conseqüència dels confinaments i de la reducció general de la mobilitat, l’accidentalitat registrada al 2020 a les vies del municipi es va reduir en un 32%, segons les xifres presentades per la Junta Local de Seguretat, l’òrgan que coordina la seguretat pública a Vilassar de Mar.

Entre els delictes registrats al municipi, crida l’atenció que el 28% dels comesos van tenir a veure amb estafes a internet, una eina molt utilitzada l’any passat amb el significatiu augment de les compres online i del teletreball.

La reunió de dimecres passat de la Junta Local de Seguretat també va servir per a aprovar el pla local de seguretat per als propers quatre anys (2021–2024) amb objectius estratègics que incorporen la perspectiva de gènere.

Així, aquest nou pla, elaborat pels membres permanents de la junta en col·laboració amb una consultoria de seguretat, es proposa millorar el sistema de seguretat des de la perspectiva de gènere i disminuir les violències masclistes, així com fomentar la convivència i el civisme.

La millora de la mobilitat i de la seguretat viària i l’augment del la protecció davant els riscos naturals són altres dels objectius que persegueix el pla local de seguretat 2021-2024.