Aquest novembre la Biblioteca Municipal Ernest Lluch celebra 8 anys

Al llarg d’aquests 8 anys, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch de Vilassar de Mar s’ha convertit en un equipament carregat d’històries, d’aprenentatge i de vincle entre les persones que gaudeixen de tots els serveis i recursos que ofereix. La Biblioteca en números es pot resumir en 250 persones al dia que la visiten presencialment i més de 4.000 virtualment al llarg de l’any; 7 clubs de lectura per a tot tipus de públic; 13 grups de conversa; més de 40 activitats infantils i famíliars anualment; quasi 80 visites de grups d’escolars per any; gairebé 60.000 préstecs anuals, 460 dels quals són d’e-books, i un pla de lectura implantat al 100% de la població escolaritzada a Vilassar de Mar de P3 a 2n de la ESO, que apropa la lectura d’una manera amable.

 

“És gràcies al suport de l’administració i de les persones que dia a dia ens visiten que aquests números són una realitat”, explica la seva directora, Laia Ventura. “La Biblioteca s’ha convertit en un punt de trobada i de vincle amb les persones voluntàries -que ens han ajudat a fer més gran la feina que fem-, amb els lectors i lectores dels clubs de lectura, amb les famílies dels laboratoris de lectura i amb les persones que aprofiten tots els serveis i recursos que oferim”, afegeix.

 

 

L’equip que forma part de la Biblioteca ha preparat quatre actes d’aniversari per celebrar-ho. El primer, el 24 de novembre (18 h) amb un club de lectura de còmic i novel•la gràfica titulat “Llegir entre vinyetes”, adreçat a públic a partir dels 16 anys. El segon, el dia 25 (19.30 h) amb el nom Llibràlegs, diàlegs teatrals amb els llibres com a rerefons. El 29 de novembre, la BiblioLab La ciutat imaginada, adreçat a famílies amb nadons d’1 a 3 anys, i el 30 de novembre (19.30 h), una sessió oberta del club de lectura amb la trobada amb Dolors Miquel, poeta autora de Missa pagesa.