Aquest divendres, lliurament dels premis del Concurs Escolar de Dibuix del GOVI

Aquest divendres 6 de maig, des de les 2/4 de 6 de la tarda, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch acull l’acte de lliurament del Concurs Escolar de Dibuix, que organitza el Grup d’Opinió de Vilassar de Mar (GOVI), amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. El tema d’aquest any era “Vilassar de Mar no oblida les persones necessitades del tercer món”.  El certamen dona suport a la campanya contra la fam de Mans Unides 2022 que té per lema «La nostra indiferència els condemna a l’oblit».

El concurs està adreçat a alumnat de primària (de 1r a 6è) residents a Vilassar de Mar o que pertanyin als centres escolars del municipi inclosa l’escola Pla de l’Avellà.

Carles Malfeito, president del GOVI, ha explicat que s’han rebut 846 dibuixos (139 de l’alumnat de  l’Escola Franciscanes, 91 del Pérez Sala, 247 del Vaixell Burriac, 295 de l’Escola del Mar i 74 de l’escola Pla de l’Avellà).

Pel que fa a com són els dibuixos rebuts Malfeito ha detallat que hi ha una gran varietat de situacions que els nens i nenes han reflectit en els seus dibuixos: des de l’ajuda a persones que necessiten menjar, com l’ajuda a construir edificis per viure i a construir escoles, ajuda per fer arribar aigua….

Malfeito ha fet un balanç molt positiu del nivell de participació que hi ha hagut, de la col·laboració de les escoles, del suport de les entitats (Mans Unides, Caritas, Rotary Club Vilassar Burriac, Vilassart…), de la Biblioteca, de l’Ajuntament i dels establiments (Optichic, Llibreria Index) que col·laboren en l’organització d’aquest certamen.

 

Pel que fa a la tècnica dels dibuixos, era lliure, es podia utilitzar qualsevol  (aquarel·les, llapis, ceres, pintura al Tremp) sempre que s’adaptessin al format de la cartolina específica o a la mida de paper DIN A-4.

En l’acte de lliurament de premis, intervindran la regidora de Cultura Esther López, el jurat, representants de les entitats organitzadores i tancarà l’acte l’alcalde Damià del Clot.

Es lliuraran 21 premis per part de GOVI, Caritas i Rotary Club Vilassar Burriac, per als cicles inicial, cicle mitjà i cicle superior. Tots els alumnes premiats tindran un diploma acreditatiu. Entre els premis, hi ha llibres, material esportiu i de jocs, etc….

Els dibuixos premiats, així com els dibuixos de la resta de participants, s’exposen públicament a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, del 2 al 20 de maig.