Els ajuts econòmics escolars del proper curs incorporen com a novetat ajuts per a una activitat extraescolar per infant

El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha obert el termini de presentació de sol·licituds d’ajuts econòmics escolars (activitats extraescolars, colònies i sortides, llibres de text i material escolar i menjador) i d’activitats en període vacacional per al curs 2022-2023. El 13 de juny, començarà el d’ajuts d’escolarització a l’Escola Bressol Municipal.

Enguany, els ajuts econòmics escolars s’han distribuït en quatre programes, un més que l’any passat, per incloure ajuts per a una activitat extraescolar per infant, d’entre les següents: esportives, d’aprenentatges de llengües estrangeres, musicals, expressió artística i tecnologia.

Com a norma general, en podran ser beneficiàries les famílies d’infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de primer i de segon cicle (0-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i d’educació secundària obligatòria (12-16 anys), que compleixin els requisits de la convocatòria.

Programa 1

 • Ajuts de colònies i sortides escolars
 • Ajuts de llibres de text i material escolar
 • Ajuts complementaris de menjador escolar: aquest ajut serà complementari a l’atorgat pel Consell Comarcal del Maresme

Per a infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de segon cicle (3-6 anys), d’educació primària (6-12 anys) i d’educació secundària obligatòria (12-16 anys)

Programa 2

 • Ajuts a l’escolarització i menjador a l’Escola Bressol Municipal (0-3 anys) per a infants empadronats a Vilassar de Mar.

Programa 3

 • Ajuts a les activitats de casals en períodes vacacionals: casal de Nadal 2022, Setmana Santa 2023 i estiu 2023, organitzats per les AFA de Vilassar de Mar i per serveis municipals, per a infants empadronats en el municipi i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de primer i segon cicle (0- 6 anys), educació primària (6-12 anys) i de 1r i 2n cicle d’educació secundària obligatòria (12- 16 anys).

Programa 4

 • Ajuts econòmics per a la realització d’activitats extraescolars podran ser beneficiàries d’una única activitat per infant, d’entre les següents: esportives, d’aprenentatges de llengües estrangeres, musicals, expressió artística i tecnologia, per a infants empadronats en el municipi de Vilassar de Mar i matriculats als centres acadèmics de Vilassar de Mar de titularitat pública d’educació infantil de segon cicle (3 – 6 anys), d’educació primària (6 – 12 anys) i de 1r i 2n cicle d’Educació Secundària Obligatòria (12 – 16 anys).

No seran objecte de subvenció ni de prestacions econòmiques les despeses següents:

 • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats esportives, modalitats i/o esports que no estiguin reconegudes per la Secretaria General de l’Esport.
 • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats esportives extraescolars que estiguin finançades pel Pla català “l’Esport a l’Escola”.
 • Quotes i/o cost d’inscripció per a la participació en activitats extraescolars no organitzades per entitats (AFAs, entitats esportives, etc.) o centres educatius que no estiguin autoritzats formalment pels organismes corresponents de la Generalitat de Catalunya per portar a terme l’activitat.
 • Activitats de reforç escolar o suport a la tasca escolar.

Termini i lloc de presentació de les sol·licituds:

 • Per al programa 1, 3 i 4 es podran recollir a l’edifici de l’Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40). El termini de presentació de les sol·licituds serà del 3 al 20 de maig. Caldrà demanar cita prèvia trucant al 93 754 05 00, de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h i dilluns i dimecres de 15 a 18.30 h. El termini de revisió serà del 28 de juny al 4 de juliol, també demanant cita prèvia en el mateix horari.
 • Programa 2: les sol·licituds s’hauran de presentar a l’Escola Bressol Municipal (av. Eduard Ferrés, 168), del 13 de juny al 8 de juliol de 2022.

Paral·lelament, s’obre el termini per a la presentació dels ajuts econòmics per menjador escolar del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, gestionat pel Consell Comarcal per al curs 2022/2023, que també s’han de sol·licitar als Serveis Socials (edifici de l’Escola Nàutica), fins al 30 de juny.