Activitats d’Aula d’Extensió Universitària fins al juny

Com qui no vol la cosa, ja han passat 5 anys. Amb molt bona salut, l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar encara el tercer trimestre d’aquest curs. Un període, que clouran el 14 de juny, amb les conferències, sortides i monogràfics, marca de l’Aula, que tant d’ èxit tenen. Hem repassat el programa amb el president de l’entitat, en Sep Labarta, i amb Miriam González.En Sep Labarta destaca el gran èxit dels dos primers trimestres d’aquest curs. Es fan, cada dos dimarts, a la Sala Carrau que queda petita: hi ha hagut unes 130 persones que, de mitjana, que s’han connectat per streaming a les conferències de l’Aula.

Traduït, èxit de persones sòcies: 207 persones s’han associat a l’entitat a les que cal afegir altres persones que encara no són sòcies que han manifestat que s’apuntaran com a sòcies en el futur.
L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar segueix amb la mateixa aposta exitosa del començament. Labarta ha recordat que l’Aula és una associació sense ànim de lucre que organitza conferències, sortides, monogràfics amb l’objectiu de difondre cultura i coneixement, per a persones a partir de 30 anys

Fins al 14 de juny, l’Aula desplega un generós ventall de temes. La Miriam ha explicat quina serà la conferència d’aquest dimarts 26 d’abril. S’abordarà la transició energètica a Vilassar de Mar. Tractaran sobre aquesta qüestió Jordi Bartrolí Comins, professor emèrit del Departament de Química de la Universitat Autònoma de Barcelona i Jordi Carbonell Curell, arquitecte i urbanista. Tots dos formen part del Grup d’Energies Renovables del Govi (Grup d’Opinió de Vilassar de Mar)

Serà el 3 de maig quan la Sala Carrau escoltarà el periodista de la secció internacional de TV3, Joan Roura, que parlarà sobre “20 anys d’errors: Orient Mitjà des de l’Afganistan a Egipte, després de l’11-S”. Farà un repàs per les polítiques occidentals a la zona després dels atemptats de l’11 setembre de 2001 i les conseqüències que han tingut sobre els drets humans en aquesta zona.

I de l’Orient Mitjà, saltarem, a l’economia el 17 de maig: “El dret a l’existència socialment garantida: llibertat i igualtat” serà el tema de què parlarà Daniel Raventós, economista i professor titular de Sociologia de la UB. Tractarà sobre la viabilitat de la renda bàsica.

El darrer dia de maig coneixerem quines són les “Grans Mentides de la Història”. El cinema i la literatura han fet molt mal. Serà a càrrec de Jordi Pisa Sánchez, llicenciat en història i col·laborador de National Geographic. S’explicaran algunes de les grans mentides més consolidades de la història antiga per veure si superen algun escrutini històric i científic.

Després, l’Aula se centrarà en el món del vi. Serà el 7 de maig amb una conferència de Josep Maria Puiggròs, enginyer agrícola, doctor en història i llicenciat en Antropologia Cultural, que explicarà els orígens del vi a Armènia, l’arribada del vi gràcies als fenicis i als romans a la Península Ibèrica i l’exportació de vi al nord d’Europa i a Amèrica.I amb un complement, d’allò més interessant: amb sortida inclosa a Teià, dos dies després. A un preu més que raonable, dinar inclòs, 35 euros les persones sòcies i 40 les no sòcies. Al Centre Enoturístic i Arqueològic de Teià, on hi ha la Cella Vinària Romana, s’explicarà com feien el vi els romans a Teià.

I la darrera xerrada, atenció, donarà veu a la vilassarenca Maria Petit Vecino: “Viure per creure”, cofundadora de l’associació “Punt de vista”, que parlarà sobre com és possible viure i portar una vida normal encara que es tingui una discapacitat visual.

Labarta destaca, també, que ja no queden places per a la sortida que faran a Granollers per veure l’òpera Rigoletto de Verdi. Abans de marxar de vacances, ja estan perfilant el primer trimestre del proper curs. Així, han avançat que el 20 de setembre arrencaran amb una actuació musical i poètica en contra de la guerra. I una setmana després, Assemblea de socis i sòcies