Lliurats els premis de la Mostra Literària Mossèn Pere Ribot de Vilassar de Mar 2022

El passat divendres a la tarda es van lliurar els premis de la Mostra Literària Mossèn Pere Ribot de Vilassar de Mar 2022, certamen literari que enguany ha rebut 189 treballs, xifra inferior a la de l’any passat en què es van rebre 255 obres. Per categories, la de 6 a 8 anys i la de 9 a 11 anys són, un any més, les que més participació han tingut, amb 53 i 88 obres, respectivament.

L’acte de lliurament de premis es va fer a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch amb la participació institucional de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, la regidora de Cultura i Festes populars, Esther López, i la regidora de Joventut, Participació ciutadana, Igualtat i Transparència, Montse Gual, encarregats de lliurar els premis en les diferents categories. Durant l’acte, La Tropa Teatre va fer lectura de fragments dels treballs guanyadors d’aquesta edició, amb l’acompanyament musical de Jaume Linares.

Les obres i persones guanyadores van ser les següents:

Grup A, de 6 a 8 anys:

Prosa: El llapis i la goma, d’Aina Aparicio López

Poesia: La lluna, d’Elna Serrano Andreu

Grup B, de 9 a 11 anys:

Prosa: Una vida sobre rodes, de Noa Pardo Plaza

Poesia: Sense tu, de Jan Llibre Matallana

Grup C, de 12 a 14 anys:

Prosa: La part bona de l’horror, de Maria Ruiz Zapata

Poesia: El record, de Jana Torres Solera

Grup D, de 15 a 18 anys:

Prosa: Un escriptor sense obra, de Guillem Carrillo Serra

Poesia: Abstinència, de Guillem Carrillo Serra

Grup E, de 19 a 25 anys:

Prosa: La plaga, de Joan Simó Rodríguez

Poesia: El cant de les muses, d’Estel Prim Pou

Grup F, de 26 anys en endavant:

Prosa: Un final d’infart, de Francesc Serrano Serrano

Poesia: Intempèries, de Maria Claramunt Aymerich

El premi per als grups A, B i C consta d’un lot de llibres per valor de 40 €, 50 € i 60 €, respectivament. Els premiats del grup D reben com a premi 200 €, els del grup E, 300 €, i els del grup F, 400 €.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar enviarà les obres premiades al municipi que organitzi la fase comarcal per participar en la fase final de la XXXIX Mostra Literària del Maresme. Així mateix, publicarà les obres guanyadores en una primera edició.