Els catàlegs amb diversos fons de gran valor, la joia de l’Arxiu Municipal

 

L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar disposa de diversos catàlegs, de gran valor, sobre la història del nostre municipi. Autèntiques joies que pots consultar, ara, des de casa teva a través del web de l’Ajuntament. Professionals i veïns i veïnes podeu accedir, ja, a aquest ric fons documental històric del nostre municipi. En la segona meitat de l’any passat, l’Arxiu Municipal va rebre un total de 2.456 documents provinents de 19 donacions.

En els documents històrics, hi trobem textos, dibuixos, cartells, plànols, fotografies o documents sonors que es custodien a l’Arxiu Municipal. L’Arxiu Municipal disposa de 15 catàlegs de diferents tipus, les fitxes dels quals es poden consultar en aquest enllaç

Des d’aquest subapartat, podràs accedir als  catàlegs, entre els quals hi ha el Fons Vicenç Casanovas i Vila, el Fons Damià Bas, el del Museu de la Marina o el Catàleg de Cartes Nàutiques.Una documentació de gran valor tant per a les persones que es dediquen a la recerca històrica, com per a vilassarencs i vilassarenques que vulguin aprofundir en la història de Vilassar de Mar. Les descripcions detallen, entre altres aspectes, tots els documents que conté el fons, amb la seva data original i el número de registre, un element clau perquè el document es pugui localitzar fàcilment. És així com es conserva el patrimoni històric i cultural de Vilassar de Mar, del qual també formen part.

Es poden trobar i consultar documents escrits o gràfics (cartes, fotos, llibres o discos) que es donen a l’Arxiu i que serveixen per a deixar constància dels costums d’una època. En el segon semestre de 2022, l’Arxiu Municipal va rebre un total de 2.456 documents provinents de 19 donacions.

Els donants van ser: Josefa Val, Josep M. Gregori, Lluís Beulas, Maite Antich, Carme Villagrasa, Francesc Serra, Feliu Novell (pare i fill), Teresa Bernet, Vicenç Solbes, Jeroni Llinares, Josep Gascó, Germans Barba i Viu, Aula d’Extensió Universitària, M. Lluïsa Collet, Anna M. Rectoret, Teresa Sierra, Feliu Novell, Centre d’Estudis Vilassarencs i Mercè Bruguera.

Sàpigues, també, que cada any, l’Arxiu organitza una exposició amb el seu fons fotogràfic. La d’enguany, amb imatges de Teresa M. Puig, es titula Temps era temps I. 1963- 1968. És a Can Bisa fins al 5 de març.