105 alumnes dels dos instituts vilassarencs estan fent la selectivitat

105 alumnes dels dos instituts de Vilassar de Mar (39 de Pere Ribot i 66 del Vilatzara) estan realitzant des d’ahir dimecres 12 fins a aquest divendres 14 de juny les proves d’accés a la Universitat conegudes popularment com la selectivitat. Hi ha una fase general, obligatòria, i una fase específica, relacionada amb l’itinerari de batxillerat que han estudiat, que serveix per ponderar i apujar nota.

Ahir dimecres es van realitzar les proves de llengua i literatura castellana i llengua catalana. A la tarda, entre d’altres, va haver-hi els exàmens d’anàlisi musical, ciències de la terra, fonament de les arts, dibuix tècnic i matemàtiques aplicades.

Aquest dijous al matí s’han realitzat les proves d’història i llengua estrangera. A la tarda, es fan les proves de dibuix artístic, matemàtiques, llatí, química, historia de l’art i matemàtiques.

Divendres estan previstos els exàmens d’assignatures com física, geografia, grec, filosofia, disseny, cultura audiovisual, electrotècnia, economia de l’empresa, biologia, literatura catalana i  tecnologia industrial.

La selectivitat és determinant per a molts estudiants a l’hora de poder triar on faran els estudis superiors, quin grau estudiaran i on podran fer-ho. A tot Catalunya estan fent aquestes proves 34.547 alumnes. Els resultats es podran consultar per internet a partir del dimecres 26 de juny.