Yolanda Laspalas (PP):“A Junts-Estimem Vilassar i ERC-VdM Futur els uneixen més coses que no pas les que els separen”

Finalment, Yolanda Laspalas, portaveu i líder del PP (Partit Popular) a l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha pogut quadrar l’agenda laboral per atendre’ns i valorar, dins del nostre magazín matinal “Parlant de tot” el pacte de govern entre Junts- Estimem Vilassar i ERC- VdM Futur.

La líder conservadora admet que és un pacte que els ha agafat per sorpresa ja que no entén com, després d’haver-se tirat els plats pel cap, ara arribin a un acord. Laspalas creu que “els uneixen més coses, que no pas les que els separen”, i ha posat com a exemple del que els uneix el posicionament d’aquestes formacions pel que fa a la qüestió independentista.

Ha argumentat que trobaran sempre el sí del PP exclusivament i única en el cas d’aquelles propostes per a la millora de Vilassar de Mar.

Per a Laspalas, l’anunci del pacte de govern municipal ha estat una sorpresa. No només pel fet d’assabentar-se’n per les xarxes socials, sinó també, ha recordat la líder conservadora, pel fet que van estar, durant la campanya electoral, retraient-se les coses que no s’havien fet des del govern republicà.

“Els uneixen més coses que no pas les que els separen”, ha sentenciat. Ha recordat que, durant la campanya, Junts- Estimem Vilassar es mostrava crític amb la gestió de l’anterior govern (ERC-Gent per VdM) i ha destacat que ha vist que en  les xarxes socials hi ha força votants de Junts-Estimem Vilassar que han mostrat el seu desacord  amb el pacte de govern amb ERC-VdM Futur 

No sap Laspalas com evolucionarà la política municipal. Del consens i l’amabilitat que regna, ara, diu, veurem com es gestiona la majoria absoluta. Ha manifestat que, en situació de majoria absoluta, el govern podrà votar el que consideri adequat. 

Laspalas considera que no és necessari un govern en majoria. A Vilassar de Mar no n’hi ha des de 2015.

Una majoria que permetrà, amb tota la probabilitat, aprovar el pressupost 2024. El PP, diu la líder conservadora, sempre dirà sí a qualsevol proposta que beneficiï la vida de vilassarencs i vilassarenques

Línies vermelles a l’hora de donar suport als números de Vilassar de Mar per a l’any vinent? Els temes ideològics. “Allà no ens trobaran”, ha dit.

Ha valorat, també, la creació de noves regidories com Agricultura, Barris, Platges o Planificació Municipal. Ha dit que “potser són massa regidories, però, essent-ne més, s’haurà de fer un forat per a aquestes regidories”. Per a ella, això no afectarà especialment la massa salarial del consistori.  Ha explicat el govern els ha dit que es mantindran les retribucions, i hi haurà molt poca diferència, ja que “no s’apujarà massa la massa salarial de les retribucions dels nous regidors, més que res perquè ja tenien una dotació per a un assessor”.

Amb Yolanda Laspalas, líder i portaveu del PP a Vilassar de Mar, hem tancat la ronda de valoracions que hem fet amb tots i totes les representants de les formacions polítiques amb presència a la plenària, sobre el pacte de govern entre Junts- Estimem Vilassar i ERC- VdM futur que es va anunciar el passat 10 de novembre.