Visita a les instal·lacions del Mercat que acolliran les àrees de Serveis Socials i Promoció Econòmica

 

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, i personal de l’Ajuntament van visitar divendres passat l’Espai 9 Centre, és a dir, les instal·lacions de la primera planta de l’edifici del Mercat Municipal que acolliran l’Àrea Bàsica de Serveis Socials i els serveis de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Aquest nou equipament, que ha estat batejat com a Espai 9 Centre perquè és nou i perquè és el novè equipament municipal de serveis que es crea a Vilassar de Mar, permetrà oferir una millor atenció a les persones usuàries dels dos serveis.

“Amb aquest nou equipament, posem a disposició de Serveis Socials i de Promoció Econòmica uns 800 m² al centre del poble que ens han de servir per aproximar aquests serveis a la ciutadania i donar una millor atenció”, va afirmar Damià del Clot. “És un equipament modern, que farà que Serveis Socials i Promoció Econòmica guanyin en qualitat de serveis”, va afegir la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa. “Hi haurà espais dedicats a treball intern, a acollida, a informació i a la formació de les persones. És un equipament en el qual la dignitat i, sobretot, la confidencialitat de les persones quedarà completament garantida”, va continuar Arasa.

La visita va començar a les 10 del matí, amb l’arribada de Carles Campuzano a l’Ajuntament, on el conseller va signar al llibre d’honor, després de ser rebut per l’alcalde i diversos regidors i regidores del consistori. Ja en l’Espai 9 centre, en una reunió d’una mitja hora de duració, l’alcalde, les regidores Marta Rovira, Esther López i Núria Arasa i part del personal de Serveis Socials van traslladar al conseller la realitat social de Vilassar de Mar i les necessitats del nostre poble.

“Aquest edifici acollirà els Serveis Socials municipals, porta d’entrada al sistema que bastim món local i Govern perquè ningú quedi enrere, una tasca impossible sense el compromís dels professionals que hi treballen”, va afirmar Campuzano, després de lloar l’equipament per la funcionalitat i la lluminositat.

L’Ajuntament ha adequat l’interior del local de titularitat municipal, que compta amb una superfície útil de 654,24 m², redistribuint l’espai per acollir-hi una zona de recepció, despatxos per a visites, un despatx per a coordinació, sales de treball, sales tècniques, sales de reunions, zones de serveis, arxius, magatzems i una oficina per al personal. El projecte ha anat a càrrec de l’empresa Constructora y Rehabilitadora SECLA, SA y Ecoclima i el seu import ha estat de 901.385,46 € (IVA inclòs). El nou espai d’atenció garantirà una prestació de serveis confidencial i de millor qualitat per a les persones usuàries i, alhora, permetrà alliberar l’Escola Nàutica, l’edifici que allotjava l’àrea bàsica dels Serveis Socials fins ara. Aquest emblemàtic edifici de Vilassar de Mar requereix una important inversió en rehabilitació abans de poder-lo adequar als nous usos que el Consistori té previst allotjar-hi.

A més dels propis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, l’Espai 9 Centre també acollirà el Servei d’Acollida i el de l’Oficina Local d’Habitatge, que s’ofereixen a través d’un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme, tota la àrea de Promoció Econòmica (Servei Local d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme), l’OMIC i el servei psicològic d’Oncolliga. El personal d’aquestes àrees s’hi traslladarà en els mesos vinents.