Vilassar de Mar recupera la normalitat després d’un temporal de Llevant que deixa un mort al Maresme

La Brigada Municipal de Vilassar de Mar porta treballant, des de primera hora d’avui, per tal que el nostre municipi recuperi la normalitat després de l’intens aiguat que ha caigut aquesta nit, fruit del temporal de Llevant. Una llevantada que ha deixat un mort al Maresme, quatre desapareguts i intenses afectacions a la nostra comarca. De fet, des de primera hora, hi ha hagut importants retards en la línia R1 de Rodalies que ha operat amb només una via, entre Vilassar de Mar i Mataró per les fortes onades.

A partir de les 12 de la nit, la Policia Local de Vilassar de Mar ha començat un operatiu especial pel temporal procedint a tallar alguns carrers i rieres que baixaven plenes d’aigua. La força arrossegava canyes, brutícia i bardisses. Afortunadament, no s’han de lamentar desperfectes greus al nostre municipi.

La situació al Maresme ha estat especialment greu. De fet, la llevantada ha deixat un mort. A primera hora d’aquest dimecres, s’ha trobat un cos sense vida a la platja d’Arenys de Mar. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que és el veí d’Arenys de Munt que va ser arrossegat per la riera mentre intentava recuperar el seu cotxe. L’home, de 70 anys, havia deixat aparcat el seu vehicle a la Rambla Riera i Penya.

D’altra banda, es busquen una mare, de 69 anys, i un fill, de 42, que van quedar atrapats en el bungalou en el qual vivien en el terme municipal de Vilaverd (la Conca de Barberà). La caravana era molt a prop de la llera del riu Francolí que baixava desbocat. També han desaparegut dues persones més a l’Espluga de Francolí.

Des de primera hora d’avui, a Catalunya s’han hagut de tallar una 40ena de carreteres i 30.000 abonats s’han quedat sense llum. El servei d’emergències ha rebut 2.750 trucades que corresponen a 1930 incidències diferents. Els retards a la línia R1 han estat constants durant aquest dimecres. De fet, només s’ha pogut operar amb una sola via entre Vilassar de Mar i Mataró per culpa de les fortes onades. Situació agreujada per l’intens temporal i per l’atropellament mortal d’una persona per part d’un tren a l’estació de l’Hospitalet de Llobregat.

Fotografies cedides per la Policia Local de Vilassar de Mar