Vilassar de Mar protagonista de la primera edició de El Periódico

El Periódico de Catalunya celebra aquest divendres 26 d’octubre el seu quarantè aniversari amb l’obsequi, en el moment de comprar l’exemplar d’avui, d’un facsímil del primer número. Es tracta d’un autèntic exemplar de col·leccionisme. Una de les notícies que hi apareix, es va publicar en el primer número del rotatiu el dijous 26 d’octubre de 1978, feia referencia a Vilassar de Mar.

La pàgina 11 d’aquell número feia referència a la dimissió de l’alcalde d’aleshores de la nostra població, Joan Vives Tutó. Vives va explicar en aquell moment que abandonava el seu càrrec per motius de salut. El diari explica que des de principis d’octubre es van produir mobilitzacions al nostre poble pel dèficit de places escolars i que el governador civil de Barcelona, José María Belloch, va convocar els regidors del consistori per mirar de trobar solució a aquesta problemàtica. En aquell moment els partits i entitats de Vilassar de Mar es van dirigir al governador, demanant que els hi fessin cas en els seus precs, demanaven la creació d’una junta gestora que finalment no es va formar, van quedar els regidors que hi havia fins aleshores, fins a arribar a les eleccions municipals de l’any 1979. Unes municipals que va guanyar el Partit dels Socialistes de Vilassar de Mar encapçalats per Jeroni Marsal.

A la portada d’aquell primer número es parlava d’un altre fet històric, sota el títol “Los escolares catalanes dependerán de Tarradellas”. També es feia ressò de l’acord entre la Generalitat i el Govern espanyol pel traspàs de l’EGB i Preescolar. També era notícia que el PNV que havia organitzat una manifestació a Bilbao per dos dies contra la violència terrorista i que els nacionalistes no volien que hi participés UCD.

La contraportada era per la foto del dia, una foto titulada “Dejad que los niños le lloren a él” i en la que es veia el Papa Joan Pau II amb un nen plorant.

L’acudit de Martín Morales, es veia els polítics de l’època portant un taüt amb el títol “Los pactos de la Moncloa” traslladat cap el Valle de los Caídos, que 40 anys més tard segueix sent noticia.

Des d’aquí volem felicitar els companys i companyes de El Periódico per aquest aniversari tan especial.