Vilassar de Mar, entre els municipis on es prorroga el confinament nocturn fins al 6 d’agost

Vilassar de Mar es troba, una setmana més, entre els municipis on la Generalitat ha prorrogat el toc de queda, de la 1 a les 6 de la matinada, set dies més.

La incidència acumulada en els darrera setmana (IA7) segueix sent superior als 400 casos positius per cada 100.000 habitants. A data de 25 de juliol, la IA7 al municipi era de 479,89. També s’han prorrogat la resta de mesures per conentenir la covid-19, entre elles les trobades socials limitades a un màxim de 10 persones i l’horari de la restauració fins a les 0.30 hores.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat el vistiplau a la pròrroga del confinament nocturn en els municipis de més de 5.000 habitants i amb 400 contagis o més per cada 100.000 habitants, o bé en localitats de l’entorn, per proximitat. També ha donat llum verda a mantenir la limitació a 10 persones en les trobades socials. El govern de la Generalitat ha avançat que el límit de les reunions i l’horari de tancament d’activitats a les 00.30 es mantindra tot l’estiu. Les restriccions estaran vigents fins al 6 d’agost.

El toc de queda suposa que els ciutadans han de quedar-se a casa de la 1 a les 6 de la matinada, llevat d’algunes excepcions, com ara desplaçar-se per motius laborals o per una urgència mèdica o familiar. Segons els criteris establerts per la Generalitat, aquest nou confinament nocturn selectiu tindrà una durada d’una setmana prorrogable fins que la IA no baixi de 400. 

Aquesta mesura, que afecta ara 163 municipis de tot Catalunya, té com a objectiu controlar l’expansió de l’epidèmia. Per aquest motiu i amb la mateixa finalitat, també són vigents les següents restriccions: 

  • Totes les activitats menys els serveis essencials han d’acabar abans de les 00:30 de la nit. Les activitats culturals tenen un marge de mitja hora per desallotjar els espais (fins a la 1:00 de la nit). 
  • Les trobades socials estan limitades a 10 persones, excepte convivents. 
  • Està prohibit menjar al carrer en grup, així com fer menjars populars.
  • Les activitats culturals (inclosos concerts i festivals) només es poden fer amb persones assegudes, distància, mascareta i sense ball. 

L’Ajuntament de Vilassar de Mar reitera la seva crida a la responsabilitat ciutadana davant l’elevat nombre de casos positius diagnosticats al nostre poble i els efectes que aquest repunt està tenint sobre el nostre CAP. 

Cal recordar que, tot i la flexibilització de l’ús de la mascareta a l’aire lliure, aquesta és obligatòria a l’exterior quan no es pugui mantenir una distància mínima d’1,5 metres entre persones i recomanable quan s’hagin mantingut conductes que poden implicar risc de contagi. 

A més, la quarantena és obligatòria per als positius i per als contactes estrets sense pauta completa de vacunació per evitar l’expansió de la covid-19. Donar els contactes estrets perquè es pugui fer seguiment de la pandèmia és una responsabilitat ciutadana en benefici de tota la comunitat. 

L’Ajuntament insisteix que respectar aquestes mesures, tant en l’àmbit privat com en el públic, contribuirà a controlar aquesta cinquena onada que tanta incidència està tenint al nostre poble i a la resta de Catalunya.