Vilassar de Mar continua fent un ús responsable de l’aigua

Ens hem fet ressò a “Crònica” de l’agraïment a vilassarencs i vilassarenques que ens han fet arribar, a la nostra redacció, des d’Aigües de Vilassar-Mina Vella. El principal titular és que, al nostre municipi, entre tots i totes, seguim fent un ús responsable de l’aigua.

A Vilassar de Mar, el consum per habitant i dia se situa en 135 litres, molt per sota dels 200 litres permesos en nivell d’emergència 1 que és en el qual ens trobem ara mateix. Des d’Aigües de Vilassar-Mina Vella fan una crida a mantenir el compliment de les mesures dictades per la Generalitat.

Tot i que les darreres pluges han donat un respir als embassaments i s’han relaxat les mesures restrictives, al passar de l’estat d’emergència al d’excepcionalitat, hem de seguir en la nostra línia de bon ús d’aigua.

Vilassar de Mar ha mantingut la dotació molt per sota del límit marcat per la Generalitat en la situació actual. Concretament, el mes d’abril la quantitat d’aigua subministrada a la xarxa ha estat de 135 litres per persona i dia, quan el límit permès en l’estat d’emergència I és de 200 litres per persona i dia. La mitjana de 2024 és de 140 litres per persona i dia, 10 litres menys que l’any 2023

Aquests resultats són fruit de diferents factors, segons apunten. D’una banda, Aigües de Vilassar ha continuat treballant per detectar i reparar les avaries el més ràpid possible, també s’ha intensificat la substitució de comptadors per evitar el subcomptatge (el comptador deixa de mesurar) i s’ha intensificat l’anàlisi de cabals nocturns a través dels quals es troben fuites i possibles fraus.

També subratllen que els consums domèstics, municipals, comercials i industrials han continuat baixant amb l’aplicació de les mesures generals decretades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en cada estat de sequera. Entre aquestes mesures hi ha la suspensió del reg d’arbrat i zones verdes, excepte amb aigua freàtica, reg als terrenys esportius municipals amb aigua freàtica i tancament parcial de dutxes a centres esportius.

Aigües de Vilassar – Mina Vella agraeix l’esforç a la ciutadania i fa una crida a continuar aplicant aquestes mesures d’estalvi. La situació de sequera tot i relaxar-se, es pot agreujar amb l’arribada de l’estiu.