Viladona compleix 23 anys

Dissabte Viladona, entitat feminista de Vilassar de Mar, celebra el seu 23è aniversari. En un acte obert a tothom, es farà a les 8 del vespre al porxo de l’Escola del Mar. Cava, pica-pica, música i ball. Més de dues dècades, doncs, reivindicant els drets de les dones, lluitant per la igualtat i en contra de la violència masclista.

Els tiquets per assistir a la celebració s’han posat a un preu més que popular, 4 euros. Els pots comprar, a partir de les 6 de la tarda d’aquest dimecres, a l’Hotel d’Entitats, ubicat al carrer de Sant Joan.La data d’aquest dissabte, de la celebració no és una casualitat del calendari. Precisament, Viladona va néixer un  8 de juliol de l’any 2000.

Montse Centelles, en representació de l’entitat feminista vilassarenca, fa un balanç molt positiu d’aquests 23 anys de camí. Destaca la tasca de sensibilització que han fet, i fan, i també les converses amb els diferents equips de govern de Vilassar de Mar per aconseguir assolir un protocol contra les violències masclistes.

Centelles ha volgut destacar que la cultura dona empoderament a les dones. En aquest sentit recorda la gran quantitat d’actes i sortides culturals que fan. Subratlla els grups de lectura i d’escriptura o la pel·lícula que passen, un cop més, que sempre seleccionen al voltant de temes que poden generar debat i reflexió sobre la situació de les dones

Enguany, no hi haurà sopar. Trobada oberta a tot Vilassar de Mar.

Centelles recorda que tots els actes que fa i proposa Viladona estan pensats per a tots els vilassarencs i vilassarenques. L’únic acte que organitzen està adreçat només a les dones és el del 8 de març. Finalment, Centelles ha recordat que, algunes de les activitats que fan, les organitzen conjuntament amb Assemblea Feminista, entitat amb la qual tenen molts punts en comú. I ha avançat algunes de les activitats que duran a terme el proper curs 2023-2024: continuaran amb el cinema, grup de lectura i escriptura, sortides per anar al teatre, a veure exposicions, a concerts de música…