Unes 300 persones reclamen la llibertat dels presos polítics

Unes 300 persones es van aplegar, aquest dimarts al vespre, a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar per demanar la llibertat dels presos polítics catalans. Una estelada encesa amb espelmes i quatre cadires amb flassades grogues van presidir una trobada en la qual es va llegir un manifest reivindicatiu. La concentració va acabar amb el cant dels Segadors.

Gairebé unes 300 persones, desafiant el fred, es van concentrar, aquest dimarts, a la plaça de l’Ajuntament del nostre municipi. La data no era escollida a l’atzar. Es complien tres mesos de l’entrada a la presó de l’expresident de l’Assemblea Nacional de Catalunya, Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. Els dos activistes no són els únics tancats pel procés polític català.

Amb ells, també són empresonats l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i l’exconseller de l’Interior, Joaquim Forn. Aquests dos, però, van entrar a presó el passat 2 de novembre.

Una gran estelada, il·luminada amb centenars d’espelmes i quatre cadires buides, recobertes amb flassades grogues amb els noms dels quatre empresonats, van presidir un acte en el qual es va reclamar la llibertat dels empresonats. Aquest acte arriba just quan, aquest dimecres, s’inicia la 12ena legislatura al Parlament de Catalunya.