Un total de 13 comparses desfilaran en la gran rua de Carnaval

Un total de 13 comparses, que signifiquen gairebé 700 persones, prendran part en la Gran Rua de Carnaval de Vilassar de Mar. La cita de la desfilada és el proper dissabte. A partir de les set del vespre s’iniciarà la rua que acabarà a la plaça Tarradelles amb l’habitual exhibició final.

Timbalers del Most, Pispant diamants, Tutbatum, el crit d’Amèrica, Ocells de foc, Dames de neu, Flying Pink, Quina Guassa, Poker Vilastar, Quins pajarus Quetzal, Gumbaloss de Dalt, Els escacs del Vaixell i Ampa Mas Maria són els noms de les 13 comparses que, per aquest 2018, protagonitzaran la Gran Rua de Carnaval de Vilassar de Mar. Entre totes, aplegaran 694 persones que amb les seves coreografies i la seva música repartiran disbauxa pels carrers del nostre municipi. Tres de les comparses superen el centenar de persones, les més nombroses són Ocells de foc, Pispant Diamants i Gumbaloo de Dalt mentre que n’hi ha tres que freguen la vintena de persones citades.

La desfilada farà el següent recorregut. Sortiran del carrer de Sant Artur, per enfilar Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo i Mestral abans d’entrar a la Plaça Tarradellas on les comparses realitzaran l’habitual exhibició final. Tindran dos minuts cadascuna per postular-se al premi.

Com en edicions anteriors es concediran premis de 700, 600, 500, 400 i 300 € a les 5 primeres comparses, un premi Toni Linares a la millor carrossa, que consistirà en una escultura i un premi en metàl·lic de 700 €, un premi de 200 € a la millor reina i un premi per votació popular a la simpatia.

Les comparses arrencaran un cop el Rei i la Reina del Carnaval hagin llegit el pregó. Ja serà a la nit quan al Pavelló Paco Martín es coroni la Reina del Carnestoltes i es lliurin la resta de premis. Entre els que destaca el premi per votació popular. Amb entrada gratuïta, el grup Fugados de Alcatraz i un DJ animaran la vetllada.

Tot i que la rua és un dels actes més esperats i participatius, el tret de sortida a la festa es donarà Dijous Gras amb l’arribada del Rei i la Reina del Carnaval amb berenar de botifarra d’ou, a la plaça de l’Ajuntament. Dissabte al matí, la programació seguirà amb un carnaval infantil a la plaça Picasso, i a la tarda, amb la gran rua; el diumenge es celebrarà el Carnestoltes de Firobi a la plaça Picasso, i el dimecres 14 de febrer la festa es clourà amb l’enterrament de la sardina, que comptarà amb un cercavila i la lectura del testament del Rei Carnestoltes, tot amb dol rigorós.

El Carnaval de Vilassar de Mar s’està convertint, en els darrers anys, en un referent en el Maresme.