Un mes sense els Jordis: concentració a la plaça de l’Ajuntament

Avui fa un més que els dos Jordis són a la presó. És per això que la secció vilassarenca de l’Assemblea Nacional Catalana convoca, a dos quarts de vuit del vespre, a una concentració davant de l’Ajuntament de Vilassar de Mar que es produirà mitja hora abans del Ple Ordinari que està convocat.

La concentració busca donar suport a Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural. A Barcelona, la cita serà una hora després. A dos quarts de nou del vespre i a la plaça de Sant Jaume es preveu desplegar un llaç de llum.

Avui fa un mes, doncs, que la jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, va dictar ordre de presó incondicional per als dos líders del moviment social català acusant-los de sedició i des d’aleshores són a la presó madrilenya de Soto del Real.

Lamela va dir que eren els principals promotors i directors de les protestes dels dies 20 i 21 de setembre, fetes arran de la detenció de catorze càrrecs públics per part de la Guàrdia Civil. Segons la jutgessa, les concentracions d’aquells dies no van ser pacífiques i Sànchez i Cuixart van dirigir les masses per impedir l’aplicació de la llei. La jutgessa va justificar l’ordre de presó adduint que hi havia risc de reiteració delictiva i també d’ocultar, alterar o destruir proves.

A partir de dos quarts de vuit del vespre d’aquest dijous, doncs, concentració davant de la pl de l’Ajuntament de Vilassar per dir que els dos Jordis no estan sols.