Un consell d’alcaldes extraordinari demana al conseller d’interior més recursos en seguretat

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, el regidor de governació, Àngel Font, i el cap de la Policia Local, Lluís López, van assistir ahir dimecres a la tarda a la reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme, on van prendre part un total de trenta municipis de la comarca. La reunió va tractar sobre seguretat i va estar presidida pel conseller d’interior de la Generalitat, Jordi Jané. El conseller va explicar que, globalment, els fets delinqüencials al Maresme han baixat un 3,5%, i que “estem davant la reducció més gran dels darrers 10 anys” i va afegir que, tot i aquestes xifres, hi ha tipologies delictives que han augmentat, com ara els robatoris amb violència i intimidació a domicili, que han augmentat 3 fets, passant de 19 a 22, i els robatoris amb força a l’interior de domicilis que han augmentat un 1,75%. A la reunió, l’alcalde de Vilassar de Mar Damià del Clot va destacar, durant la seva intervenció, la necessitat de crear un protocol de coordinació entre ajuntaments i la fiscalia en els casos de persones multireincidents en delictes “perquè l’Ajuntament no perdi el control de com s’estan tramitant els procediments”, ja que l’absència d’aquest protocol deixa els consistoris en una situació d’indefensió.
El regidor de governació de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Àngel Font, ha valorat a Vilassar Ràdio que la reducció del 3’5% dels fets delinqüencials és una dada positiva i pel que fa a l’augment dels robatoris amb violència i intimidació ha manifestat que es tracta d’un dels tipus de delicte que crea més alarma i més preocupa a la ciutadania.
Pel que fa a la petició dels alcaldes, que reclamen més efectius de Mossos al Maresme, Jané va manifestar que fins ara no s’han pogut convocar noves places de Mossos degut a la pròrroga dels pressupostos, i va afegir que confia que, un cop aprovats els comptes, es pugui convocar una nova promoció de 500 places, i d’aquesta manera augmentar els agents a la comarca del Maresme. Això suposaria que no hi hauria més efectius com a mínim fins al 2018.