Torna l’assessoria presencial del Servei de Mobilitat Internacional Jove al nostre poble

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme reprèn l’activitat amb assessoria presencial a Vilassar de Mar, a altres municipis com Calella, Mataró, i El Masnou i amb un canal d’atenció online per correu electrònic o WhatsApp.

Aquest servei, gestionat pel Consell Comarcal del Maresme a petició de 20 ajuntaments, posa el món a l’abast del jovent amb informació, orientació, assessorament i acompanyament individualitzat per facilitar que l’estada a l’estranger respongui, en la mesura del possible, a les seves inquietuds personals i s’ajusti al seu perfil. També ofereix xerrades i tallers grupals, així com orientació a professionals que treballen amb el jovent.

Camps de treball, intercanvis i voluntariats de llarga estada van ser els tres principals àmbits que l’any passat van generar més interès per part dels i les joves del Maresme que van demanar assessorament al servei de Mobilitat Internacional. També és destacable el volum de consultes sobre les alternatives de feina a l’estranger, la realització de pràctiques professionals i les diferents opcions per cursar estudis en altres països.

Per utilitzar aquest servei, cal demanar cita per correu electrònic: mobilitatjove@ccmaresme.cat o bé al whatsapp: 667 182 782. També s’ha d’utilitzar aquest canal per sol·licitar atenció fora dels horaris establerts.

A Vilassar de Mar aquesta assessoria presencial es realitza a Can Jorba (carrer Santa Eulàlia, 40), els dimarts quinzenals de 16’30h a 19’30h.

Majoritàriament utilitzen el servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme dones (el 62,3% l’any passat) i la mitjana d’edat se situa en els 18,61 anys sent les franges compreses entre els 15 i els 17 i els 21 i els 25 anys les que mostren més interès en realitzar una estada a l’estranger. Regne Unit, França i Holanda són les destinacions preferides.

El Servei de Mobilitat internacional Jove del Maresme és una realitat gràcies a l’impuls i al treball conjunt entre els ajuntaments de Vilassar de Mar, Alella, d’Arenys de Mar, d’Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Mataró, d’Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i el Consell Comarcal del Maresme.

Recordem, finalment, on es realitza aquesta assessoria presencial en altres localitats:

EL MASNOU

Ca n’Humet
C. Fontanills, 77
El 4t dijous de mes de 16.45 a 20.45 h

MATARÓ

CC Cabot i Barba
Pl. Miquel Biada, 5
Els dimecres de 16 a 19 h

CALELLA

Espai Can Saleta
C. Sant Jaume, 225 – 229
El 3r dijous de cada mes de 16 a 19 h