Dia Internacional contra la violència de gènere

Ahir dimarts va ser el Dia Internacional contra la violència a les dones. A les 8 del vespre a la Plaça de l’Ajuntament va tenir lloc la lectura del manifest institucional amb motiu d’aquesta celebració, a càrrec de la regidora de serveis socials, família i sanitat de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Roser Vallès. Entre altres punt, aquest manifest condemna tota manifestació de violència masclista, “ja que és un atemptat contra els drets humans” i recorda el compromís de les administracions públiques per eradicar aquest tipus de violència.

A continuació Teresa Capilla va donar lectura a un manifest elaborat per AFAMMER, en què, entre altres mesures, es reclama al govern espanyol que s’incrementin les partides pressupostàries per al desenvolupament de la llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere que permetin ampliar els recursos judicials de seguretat, d’atenció i protecció a les víctimes “per a poder acabar amb aquesta xacra social”. Capilla va recordar que a l’àmbit rural la violència de gènere és encara més invisible que a l’àmbit urbà i va manifestar que cal l’elaboració d’un estudi que analitzi la violència de gènere a l’àmbit rural. 

El manifest elaborat per Viladona va començar amb una àmplia descripció de les diverses manifestacions de violència contra les dones que hi ha arreu del món (mutilacions sexuals, agressions violacions, vexacions, prostitució, assassinats..).

Viladona veu necessari investigar les causes de la violència masclista, i creu necessària l’educació dels valors en igualtat, el respecte i la llibertat com a mesures preventives contra la violència de gènere. A més, afegeix que s’ha de tenir tolerància zero cap a qualsevol tipus de violència exercida contra les dones, i que, en aquest procés, cal la implicació de tota la societat. El manifest va acabar citant alguns versos de la cançó “Niña” de Pedro Guerra.

A la nostra població es van instal.lar ahir dos punts d’informació sobre la violència contra les dones,  al Mercat Municipal, i al CAP Dr. Masriera, per iniciativa de la Comissió Violència contra les dones, formada per l’Ajuntament, el Centre d’Atenció Primària Dr. Masriera, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Els actes d’ahir es van cloure a la nit amb una sessió de cine-fòrum organitzada per Viladona en què es va projectar la pel.lícula “Solas”, de Benito Zambrano, a la Sala Petita de l’Ateneu Vilassanès.

Les activitats seguiran el proper divendres, a les 9 del vespre, amb una xerrada-col•loqui, organitzat per Viladona, sobre “L’espectacle públic de la violència privada”, a càrrec d’Elvira Altès, al Museu de la Marina. Finalment dissabte, a les 9 del vespre teatre amateur amb l’obra del grup Vicus, a l’Ateneu Vilassanès, organitzat per l’associació de veïns El Barri

Leave a Reply