Tertúlia Jove: el consum de Nadal i de les Rebaixes, a debat

Dijous passat, en el marc de l’espai Tertúlia Jove d’aquesta casa ens van visitar els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Pere Ribot. En Jordi, en Josep, l’Aleix, la Gisela, la Mar i la Mariona van tenir temps de debatre i reflexionar, amb els nostres micròfons oberts, sobre l’efecte consumista. El que acabem de deixar enrere, el Nadal i el que tenim just al damunt: les rebaixes.

Els sis alumnes, que estrenaven la primera Tertúlia Jove de 2018, coinciden en què les festes nadalenques, si bé són tradicionalment enfocades a la família, són en realitat una porta oberta a comprar. Tots ells, ens van explicar com han estat les seves cartes als reis. Videjocs, roba, mòbils; tot i que sempre hi ha algú més pragmàtic i va rebre diners.

Deixem el Nadal enrere. Rebaixes. Els nostres joves convidats ja han anat a la caça del millor descompte. Amb resultats diferents. Hi ha qui no ha trobat res, qui ha vist molta gent comprant i qui ha donat voltes i voltes per les botigues buscant la ganga. Un consell per anar a buscar rebaixes. Espavileu-vos! Que després ja no queda res, diuen. A les botigues, diferents tàctiques. Hi ha qui s’hi està molta estona, qui es mira primer els webs dels establiments, qui va amb amics i que s’acompanya per la mama. I és que, a l’hora de les rebaixes, sempre està bé anar ben assessorat

Internet ha revolucionat les rebaixes en particular i la manera de comprar en general. Compres on line amb targeta de crèdit. Sinònim de control parental. Estem parlant amb menors! Amazon és el gegant. Però les botigues no perden pistonada. Aposten per la modalitat tradicional de compra quan, per exemple, s’han d’adquirir peces que cal enprovar-se.

Comprar, triar i remanar. Sigui per les festes de Nadal, sigui per les Rebaixes. Hem volgut copsar amb els alumnes de 4rt d’ESO del Pere Ribot com afronten aquestes èpoques de l’any. Aquest dijous, tocarà el torn als alumnes del Vilatzara.

 

Si vols escoltar tota la Tertúlia Jove, fes click aquí