Taller de consum responsable a l’escola de La Presentació

Per celebrar el Dia Mundial dels Drets del Consumidor, la diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, i l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià Del Clot, van conduir ahir dimarts el taller de consum responsable “Oh!, la joguina no juga”, a l’escola La Presentació de la Mare de Déu. L’alcalde va fer de botiguer i la diputada, a més d’explicar el taller, va fer d’assessora de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC)

Amb els papers repartits, la classe de P-5 es va transformar en la botiga de joguines “Itàlia”, el nom de la classe, i els seus alumnes en compradors. Van muntar l’aparador de la botiga i a cada joguina li van posar una etiqueta amb el preu.

Després, havien de comprar i per fer-ho necessitaven diners. Amb els bitllets a la mà cada alumne va agafar una joguina i la va pagar, demanant el comprovant de compra.

Tots van començar a jugar amb la seva joguina nova, però hi havia una que no estava complerta, ja que li faltava una peça. Així que l’Àlex va anar a parlar amb el botiguer.

Com no li van fer cas a la botiga, l’Àlex va a l’oficina municipal d’informació al consumidor, l’OMIC, i des d’allà li van dir que havia de tornar a la botiga per demanar “El full de reclamació”. Amb el full de reclamació a la mà, va torna a l’Ajuntament i el va omplir. Des de l’OMIC van trucar a la botiga i van solucionar el problema. Li van canviar la joguina per una d’igual que tenia totes les peces.
Amb aquesta sessió pràctica, organitzada per la Diputació de Barcelona i que a través de l’Ajuntament arriba a les escoles de Vilassar de Mar, els infants es diverteixen i aprenen quin és el circuit per reclamar els seus drets com a consumidors.