Sortida cultural a Figueres organitzada per Amics de la Sardana

L’associació cultural Amics de la Sardana organitza una sortida dissabte 5 de setembre a Figueres per visitar dues exposicions relacionades amb la cultura popular que es presenten en dos museus d’aquesta ciutat i també al Castell de Sant Ferran. L’autocar sortirà de la nostra població a primeres hores del matí (a 2/4 de 8 des de la cruïlla de la riera d’en Cintet amb l’avinguda Eduard Ferrés i Puig i a ¾ de 8 del matí des de davant del bar La Barretina)

Una vegada arribat l’autocar a Figueres, es visitarà a partir de les 10 del matí el Museu del Joguet, que presenta una mostra de l’etnòleg i folklorista Joan Amades, autor del “Costumari Català”, nascut el 1890 i mort el 1959, amb motiu del cinquantenari de la seva mort. L’exposició està composta per col•leccions d’auques, goigs, plecs, estampes, fulls solts, llibres i imatges del Centre de documentació i recerca.

Més tard, aproximadament a 2/4 d’1 de la tarda, es visitarà el Museu de l’Empordà, on es presenta l’exposició  “Pep Ventura (1817-1875), abans del mite (quan la sardana era un ball de moda)” . Aquesta mostra al voltant de la figura d’aquest músic i compositor empordanès presenta una visió trencadora de la seva trajectòria professional, vinculada als fets polítics, socials i culturals de l’època.

El dinar serà a Sant Pere Pescador. A partir de les 6 de la tarda, es visitarà Castell de Sant Ferran, començat a construir al 1753. Hi haurà un recorregut comentat per l’interior de la fortalesa a càrrec d’un guia monitor.

Pel que fa a la tornada, l’autocar sortirà de Figueres a 2/4 de 8 del vespre i arribarà a Vilassar de Mar al voltant de les 9 del vespre.

El preu de l’activitat és de 30 euros per persona. Les places són limitades. Per inscripcions, cal contactar amb l’associació Amics de la Sardana, enviant un e-mail a   amic@sardanavilassardemar.org o telefonant al 93 750 27 75 o 639 52 57 71. Aquesta sortida està oberta a socis i no socis de l’entitat.

Leave a Reply