Sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell

Dijous 10 a les 10 de la nit la Plaça de l’Ajuntament acollirà una audició-ballada de sardanes amb l’actuació de la Cobla Lluïsos de Taradell, organitzada per l’associació Amics de la Sardana.

La Cobla Lluïsos de Taradell és la més antiga de Catalunya. Va fer la seva presentació el dia de Nadal del 1876 de la mà del seminarista Isidre Reig, de Taradell, encara que ho va fer en formació d’orquestra i no va ser fins al 1925 que es va estrenar com a cobla.

Ubicada a Taradell, els Lluïsos és una de les formacions més populars d’Osona, el Bages i els dos Vallès, si bé les seves actuacions s’escampen per tot Catalunya. Està en possessió de la Creu de Sant Jordi.

En els darrers anys ha experimentat un important procés de renovació en els seus rengles. Al costat de veterans amb moltes temporades als Lluïsos, com són el tenora i representant Jaume Fonseca i el fiscorn Aureli Pardo, hi trobem tot un seguit de músics joves que han introduït aires de renovació en la històrica cobla, fet que li ha permès oferir un bon nivell interpretatiu, seguir comptant amb la fidelitat de la clientela i obrir-li noves perspectives.

Leave a Reply