Resposta del govern al comunicat de la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme sobre el lloguer dels pisos de protecció oficial de les Pinedes durant l’estat d’alarma

Aquest passat dimecres 8 d’abril ens vam fer ressò a l’espai “Crònica” del comunicat de premsa que  havia fet arribar a Vilassar Ràdio La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme en el qual manifesten que l’Ajuntament de Vilassar de Mar dóna l’esquena als llogaters dels pisos de protecció oficial de Les Pinedes afectats per la crisi del coronavirus i demanaven al consistori, per una part la suspensió total dels lloguers de març i abril mentre duri l’Estat d’Alarma per a tots els inquilins afectats per la crisi, treballadors acomiadats o amb reduccions salarials, aturats, autònoms i persones vulnerables i, per altra part, la pròrroga automàtica dels contractes que finalitzin durant els propers sis mesos. També recollíem el testimoni del portaveu dels veïns i veïnes que havien sol·licitat la suspensió del pagament dels lloguers durant l’estat d’alarma, que explicava que no veuen que la moratòria sigui una solució i pel que fa a les ajudes extraordinàries de Serveis Socials manifestava que ara per ara no tenien cap informació dels criteris ni dels imports d’aquestes ajudes.

Ens hem posat en contacte amb el govern. L’alcalde Damià del Clot ha explicat aquest dijous 9 d’abril, a l’informatiu “Crònica” de les 13h, que el consistori des del primer moment es va posar al costat dels veïns i veïnes comunicant-los per carta l’ajornament del pagament de lloguer durant l’estat d’alarma, una mesura que, ha dit, “s’ha fet a totes les Societats Anònimes Municipals d’arreu dels ajuntaments del país”. Cal recordar que és una mesura que s’aplica als inquilins que ho sol·licitin motivadament i expressament . Les quotes de lloguer mensual queden suspeses durant l’estat d’alarma i un cop aquest quedi revocat es procedirà al cobrament ordinari de les quotes de lloguer. Les que han quedat suspeses durant l’estat d’alarma es prorratejaran en 12 o 18 mesos, segons l’estudi de cada cas.

L’alcalde ha explicat que la segona mesura que han previst és la concessió d’ajudes extraordinàries, des de l’àrea de Serveis Socials, a aquells llogaters que hagin vist disminuits els seus ingressos degut al coronavirus. Els llogaters que es trobin en aquesta situació poden demanar aquestes ajudes , que es donaran una vegada Serveis Socials hagi fet l’estudi documental i de la situació socioeconòmica del llogater i la seva família. Ha afegit: “Serveis Socials estudiarà cada cas, ja que no a tothom de la mateixa manera aquesta crisi del coronavirus”.

L’alcalde ha reiterat la disposició de l’Ajuntament de continuar estant al servei dels col·lectius més vulnerables de tot el municipi i ha afegit que properament s’aniran concretant les mesures extraordinàries d’ajuda.